Osobiście uważam tianeptynę za świetną substancję, o stokroć skuteczniejszą i bardziej przystępną niż wszelakie SSRI. Jednak badania sugerują, że około 1/3 ludzi źle reaguje na ten lek i nie przynosi on u nich poprawy, tak więc sam musisz spróbować żeby stwierdzić czy warto.
Tiane działa neuroprotekcyjnie i zapobiegaloby spadkowi libido na ssri.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Nie używaj dawek rekreacyjnych tianeptyny przy selegilinie - 500 mg plus, been there done that. Osłabienie i obiawy skrętopodobne łapały na drugi dzień. Poza tym poszukaj na redditach - tam ludzie mają podobny problem:
https://www.reddit.com/r/Tianeptine/com ... teraction/
22 września 2020pol90 pisze: Mam takie pytanie czy tianeptyna jest dobra na rozdraznienie (odczuwanie złości) ?
Od 4 miesięcy jestem na tej dawce i działa na mnie bardzo dobrze przeciwlękowo i aktywizująco.
22 września 2020Szelest1 pisze: Można stosować ten lek doraźnie ? Czy tak samo jak np SSRI trzeba brać codziennie żeby zobaczyć efekty ??
Dzięki a powiedz mi jeśli oczywiście masz doświadczenie z obydwoma lekami , czy jego działanie jest podobne do pregabaliny ? Wiem że okres półtrwania jest zupełnie inny a reszta ? Który lepszy przeciwlękowo , który bardziej aktywizuje , nie zaburza koncentracji .. można jakoś to porównać czy to zbyt indywidualne i zależy od osoby , organizmu..
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.