Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1941 / 194 / 0
A co brałeś dzisiaj @Kazuy4 ?
Take DXM and Be Happy
  • 2032 / 335 / 0
Sporo, pisałem już. Obudziłem się w stresie (na szczęście sprawa pod kontrolą już) =poszły 2 mg alppry. Po jakimś czasie (po ok 6h) poszedł 1 mg i potem znowu. 1g pregi na raz, parę dzidek. Czas mi strasznie zapierdala, nie mam oczu, pełen chill. Zioło paliłem teraz zawsze tak 5-6h po brenzo, jak już działanie alpry spadało. Właśnie poszło kolejne piwko, na noc (drugie dzisiaj).
Ostatnio zmieniony 21 września 2020 przez yoshi420, łącznie zmieniany 1 raz.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1941 / 194 / 0
To grubo xd

Ja 900mg pregaby + liczne buchy

Dzisiaj opiekowałem się kumplem który pierwszy raz wziął DXM xd
Take DXM and Be Happy
  • 380 / 89 / 0
Tak sobie myśle może prega by pasowała do tianeptyny albo selegiliny
Spoiler:
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 1229 / 181 / 0
Otwieram knajpe dziś :korposzczur: Miłego dzionka pregamaniacy :) Ja od dziś zero pregi. Zostaje przy benzo, jeszcze ciąg troche potrwa ale potem redukcja do zera bromkami i rolkami :) No i baclo dodaje do alperki, też ładnie się komponuje.
  • 449 / 101 / 0
No właśnie też rzuciłam temat jak pregabalina zachowywałaby się z tianeptyną na poziomie dawek opioidowych czyt. 250 mg i więcej %D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 38 / 1 / 0
Też dziś na czysto, pewnie dlatego taki wkurwiony chodzę %-D
:rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg:
  • 1941 / 194 / 0
Też dziś zero pregi, bo słabo poklepała wczoraj. Ech, nie ma substancji idealnej... :( A tak to nawet alko nie mogę pić. Nie mam co ze sobą zrobić xd
Take DXM and Be Happy
  • 449 / 101 / 0
:tabletki: :mniam: Sposób na dobrego drina z pregabą %D

Rozpuściłam pooszek w oranżadzie i nawet było dobre %D

Znowu 900 mg, wczoraj jeszcze było z pseudoefedryną. Zauważyłam, że ona w jakiś sposxb przyspiesza ładowanie, ale może to głupota i placebo?

Dzień dobry ziomeczki ;) do pracy wracać czas :-D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 1664 / 301 / 0
@rooney wytłumacz mi, jaki jest sens odstawiania lajtowej substancji (w porównaniu do benzo i baklo) na rzecz tych mocniejszych i bardziej ryzykownych? %-D Skoro chcesz teraz alprę odstawiać, to wyjeb baklofen w pizdu, włącz pregabalinę np. 400 mg, jednocześnie utnij dawki alpry do połowy i codziennie redukuj np. o 25% dawki, aż dojdziesz do 2 mg alpry, wtedy wejdź na diazepam 20 mg, schodzisz o 5 mg dziennie aż do zera i zostajesz na samej pregabalinie, jak będą jakieś problemy to zwiększ do 600 mg/d i po paru dniach pregabę tniesz o 200 mg dziennie i wsio.
https://www.benzo.org.uk/polman/bzsched.htm tu jest też rozkład dla innych zainteresowanych.
Dzisiaj grzecznie, poszło 300 mg w nochal i jest gicior. I tak będę musiał na dniach odstawić, bo będzie mi pregaba i niższa tolerka na nią potrzebna, do końcowej redukcji kody, a to trochę jeszcze potrwa, niestety :alergia:
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.