Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1490 / 92 / 2
06 lipca 2020Mulih pisze:
@stuk
Jak się je bóg wie co i ile to oczywiste że się tyje.Takie samo jest pierdololo że po ssri również się tyje.
Jeżeli uprawia się sport i trzyma się diety,liczy kalorie to się nie tyje.
Ale jak nie potrafią ludzie się opanować to nie moja wina.
Przez tabletki magicznie nie przytyjesz.
Neuroleptyki przedłużają sen i zmniejszają aktwność w dzień=mniejsza podaż kalorii
action movie:gun:
  • 593 / 37 / 0
Słuchajcie, mam pytanie. Czy to może zadziałać, w sensie teraz 23.00 wziąłem 25mg Ketrelu na spanko, pewnie zaraz zetnie spać, ale jutro idę do szkoły, ostatnie dni miałem stresowe + alkohol / kodeina. Czy jak wrzucę przed szkołą 25mg Ketrelu, jest szansa żeby mnie nie przyjebało do ziemi, a zarazem żebym nie był jakoś bardzo wrażliwy na bodźce z zewnątrz?
Może jebnąć w tym czasie jeszcze z 2x energetyki.
  • 13 / 4 / 0
ktośtam mówił o schodzeniu z dużych dawek - zazywajac 400mg co wieczor bez problemu moge isc spac bez kwetiapiny, nie czuje zadnych symptomów uzależnienia.

Wiecie ile kosztuje kwetiapina z drugiej ręki, bez recepty? na wiki pisze ze 7dolarów za tabletke 25mg - szalenstwo. Ale jak by diler sprzedawał powiedzmu 200mg za 20-30pln to kupowalbym za kazdym razem gdy biore stimy :p Na szcxzescie mam recepte:p
  • 50 / 10 / 0
Nigdy nie spotkałem się z kwetą z drugiej ręki szczerze mówiąc. Wątpię, czy taki "rynek" istnieje, trzeba by uderzać do pojedynczych użytkowników tego specyfiku, tutaj kwestia wyceny leży w gestii sprzedającego ;)
  • 229 / 12 / 0
Jak Kwetiapina działa mocno na noradrenaline? Bo jak na neuroleptyki to nietypowe działanie, hamuje wychwyt zwrotny noradrenaliny.
Czy wchodzi w bardzo w zła interkacje z innym preparatem który też działa na noradrenaline?
Np. Chyba jakieś MAOI
  • 138 / 32 / 0
20mg rolek dziennie. Słabo usypia. Co lepiej dorzucić do benzo? zolpidem czy kwetiapine? Co jest mniej przypałowe? W sensie urwanego filmu, odpierdalania różnych dziwnych rzeczy ;)
  • 505 / 91 / 0
Proponowałbym zacząć brać kwetę a rolki odstawić, zmniejszając dawki, aż do jednej 2mg na 3 dni a w tym czasie wprowadzić kwetę zaczynając od połówki z 25mg bo może zrobić Ci sieczkę z mózgu na następny dzień. W ten sposób wejdziesz na kwetę i ustalisz ile potrzeba na sen. Mi wystarczy właśnie pół 25mg tabletki i tak jest bardzo długo bez wzrostu tolerki.
Może być też tak że 100 albo 400mg kwety będzie działało nasennie.
Co do zolpi to kopacz-usypiacz. Szkoda tylko że działa krótko i tolerka rośnie
Po odstawce zolpi czy rolek problem ze snem pozostaje
Kweta to normuje w jakimś stopniu, po pewnym czasie jej brania może problem z zasypianiem zniknąć
  • 90 / 15 / 0
Biore ketrel 100mg na noc, usypia mnie ladnie i uspokaja, ale dlaczego nie dosc ze rano wstaje zamulony to jeszcze do tego wkurwiony i z lękowany ? modyfikacja dawki cos da?
C'est la Vie
  • 3455 / 1123 / 0
Bierz Ketrel XR i Ketrel rapid na tej zasadzie, że Ketrel XR załóżmy 100-200mg bierzesz w dzień, a potem na wieczór 50mg zwykłego Ketrelu. Nerwy i napięcia się wyciszą.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 505 / 91 / 0
A zamuł po xr jest w ciągu dnia ?
Stosuję zwykły ketrel i powyżej właśnie 100mg rano było jak kolega pisze
Mi głównie zależy na funkcjonowaniu a nie wegetacji, jestem na dawce poniżej 25mg na noc i od wielu miesięcy i jest ok pod kątem samopoczucia i uboki są zerowe, choć tylko ja tak myślę, żona zauważyła że mniej po prostu się odzywam...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.