Drumy sa dobre, takie bardzo lajtowe. Tyton ma ciekawa won, inna od wiekszosci takich tytoni. obecnie krece z cassablanki, dobry, tani, ale nieco za mocny.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
Najlepsze tytonie:
1) Gold Leaf - bije wszystko inne
2) Golden Virginia - też bardzo dobry
3) Drum niebieski - lubie zapalić od czasu do czasu, papierosy z niego są mocniejsze niż z 2 powyższych
A tak w ogóle to dobrze jest tytoniom typu Virginia (czyli 1 i 2, Amber Leaf, Sky itd.) dać ciut podeschnąć, czyli np. zostawić na 1 noc niedomknięte opakowanie - podeschnięte lepiej się palą i mają delikatniejszy smak. Nie wolno im jednak pozwolić wyschnąć, bo wtedy smakują jak Popularne. Można, jak wyschną je lekko zwilżyć, albo wrzucić do paczki kawałek skórki z cytrusa. Nawilża i dodaje smaku.
Swoją drogą jeśli się pali skrętu na codzień to tylko w grubych bibułkach, a w domu należy mieć kwasek cytrynowy i delikatny pumeks.
lucyper2 pisze: Swoją drogą jeśli się pali skrętu na codzień to tylko w grubych bibułkach, a w domu należy mieć kwasek cytrynowy i delikatny pumeks.
Przerzuciłem się na skręty ostatnio i jakby ktoś rozwinął temat z powyższego cytatu...
P.S.Dziwi mnie to, że nie w każdym sklepie tytoniowym sprzedadzą mi fajki, ale z tytoniem nie ma problemu w żadnym.
Maszynka=20 zł, ale to jednorazowy wydatek
250g. tytoniu=17,30 zł. -ćwierć kilo wystarczy mi na ponad 300 fajek
100 sztuk gilzy=2 zł. -na te 300 fajek ma być 300 sztuk czyli 6 zł
w sumie pomijając maszynkę na 300 fajek z hakiem wydaję 23,30 zł. Ile to będzie kupnych fajek każdy może sobie przeliczyć.
A w rzeczywistości wydaję jeszcze mniej bo gilzy za swoje nie kupuję, zawsze znajdzie się ktoś kto za kilka samoróbek sypnie 1 albo 2 zł. Wystarczy trochę wprawy w skręcaniu i jakoś to leci. Ubicie 20 papierosów to jakieś 10-15 miut.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.