Działy bezpośrednio dotyczące uprawy konopi
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć jakich nawozów i suplementów używacie żeby poprawić jakość, smak, wygląd oraz wydajność swoich krzewów. Sam stosuje podstawowe suple pokroju 'biohumus' XD Podejrzewam że to im turbo nie doda, stąd pytanie, w co najlepiej zainwestować? Mowa tutaj o około metrowych sezonówkach, ale też pytam o substancje potrzebne na samym początku, ponieważ lepiej jest wiedzieć za wczasu XD :liść:
  • 967 / 243 / 0
Indoor / Outdoor ?
  • 12644 / 2446 / 0
Biohumus to nawóz, a nie "suplement" (oczywiście zawiera też inne mikroskładniki, a nie samo "pożywienie" czyli Azot, Fosfor i Potas).
Dobre warunki, ręka do kwiatów, wiedza teoretyczna, którą bardzo łatwo znaleźć i w zasadzie nie trzeba nic innego (poza dobrymi pestkami rzecz jasna - najlepiej feminizowane, żeby nie było rozczarowania, jakiego ja dziś doznałem).
Możesz zainwestować w specjalistyczne, dedykowane nawozy do konopi i to już komplet.

Ja stosuję 2 rodzaje Biohumus'a (do zielonych na wegetację i do kwitnących na kwitnienie), średnio raz w miesiącu dodaję do pokarmu odrobinę siarczanu magnezu (do kupienia w aptece za 2 zł) i to tyle...
  • 3 / / 0
19 sierpnia 2020Kobyszcze pisze:
Indoor / Outdoor ?
Chwilowo out, ale zacznę indoora też niedługo i nie wiem czy glebę też trzeba przed sadzeniem jakoś mocno przygotować czy też nie
ODPOWIEDZ
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.