Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 909 / 0
Uwielbiam raz do roku nachukac się jak puchacz piwskiem albo drinami.Do tego dołączając benzo = człowiek guma.Ale tak na co dzień to nie pije.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5801 / 1193 / 43
Mocne, drogie piwo. Grolsh Kanon Strong. 11,6% czystego alkoholu.
Ma moc, torpeda.
Czasami wracałem zmęczony po pracy i wypijałem takie dwa na szybko. Urwało mi film.
Pije go, jak chcę szybko się upić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 8103 / 909 / 0
@london5
Mocarze są najlepsze jak chcemy się upić.Za moich czasów to się waliło Wojaki 9 %.
W wieku lat piętnastu
  • 5801 / 1193 / 43
Wątroba dostaje niezły wpierdol po takich piwach chyba,
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1537 / 197 / 0
ale z drugiej strony 2 takie i nie ma gościa a takich 5% to można pić i pićxD
  • 8103 / 909 / 0
Kiedyś kumpel powiedział mi po Wojakach, że wale jak z gorzelni.Wysłał mnie po bletki i powiedział ``chociaż wywietrzałeś``.A bylem ostro ujarany i nie miałem w ogóle ochoty zaginać po blety.
W wieku lat piętnastu
  • 1660 / 301 / 0
Co tu taki słaby ruch, wszyscy zostali abstynentami? %-D Święto mi trochę pokrzyżowało plany. Miałem na niedzielę przygotowane 6 browarów na wieczór, muszę teraz dokupić w żabie jakieś sikacze. Jeszcze, cholera, parę dni temu się jakoś wyjebałem na plecy (w domu), wstałem, otrzepałem się i poszedłem spać, jak gdyby nigdy nic. Wypadki przy pracy się zdarzają, niestety.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 641 / 98 / 0
A u mnie Żaby zamknięte.
  • 188 / 72 / 0
@Teabadger tutaj jest zdecydowanie większy ruch viewtopic.php?f=185&t=69525&e=1&view=unread#unread
  • 515 / 71 / 0
Każdy ćpun jak mu się kończą narkotyki przeprosi wudke. I mnie to spotkało.. Ponad pół roku nie przekraczałem granicy czterech piw a i to chyba ze 3 razy mi się zdarzyło. Dziś ładuje szklaneczkę siemie lnianego i się napierdole, wudą, na siedząco jak niegdyś. Liczę na skarb utraconego raju - dopaminowy rush na wejściu który pamiętam już jak przez mgłę wspominając dawne dzieje. Może to dziś będzie ten dzień?
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.