Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 408 / 145 / 0
Jak to ogólnie wygląda? Da się załatwić receptę przez sam czat, czy trzeba rozmawiać prze telefon?
  • 911 / 206 / 1
Oczywiście, że się da, czat prawie zawsze będzie też tańszy niż wizyty z kamerką/mikrofonem. Co bardziej lubiący ryzyko wystawią nawet L4 przez czat.
01 sierpnia 2020HitlerPremier pisze:
Wszystko super, jak czytam i was i opinie o [cenzura] - natomiast pytanie jest następujące, bo nie mogłem w żadnym regulaminie, nigdzie znaleźć. Czy nie będąc ubezpieczonym w Polsce, wypiszą mi w ogóle receptę? Oczywiście na 100% - to logiczne. Mogę przedstawić kwit, że biorę codziennie x w dawcę y i a w dawcę b.
Zawsze można ewentualnie spróbować, na czyjeś dane zamówić u np Pana Marcina.
Nie ma tu znaczenia ubezpieczenie gdy nie korzystasz z refundacji. Jeśli masz PESEL, to nie ma problemu. Jeśli nawet nie masz PESEL - wtedy wystarczy wydruk i też nie ma problemu. Płacisz za prywatną wizytę, to jest twój koszt.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 408 / 145 / 0
1.Dzięki, ale to jest słabo pooznaczane. To ja sobie wybieram czy jak?
2. Lekarze teraz widzą co brałem, czy mogę ściemniać? Mogę też powiedzieć, że brałem jak jeszcze nie wprowadzali online i miałem przerwę?
  • 181 / 52 / 0
Udało się komuś wyciągnąć recke na dhc bez papierów przez telewizyte?
  • 1943 / 315 / 0
Ja tam dzwonię do przychodni i proszę o mojego lekarza ("w miarę możliwości, jeśli nie ma zbyt dużo pacjentów chciałbym tylko po rc bo lek się skończył") i w ten sposób, nawet bez rejestracji, od razu łączą z moim internistą i dostaję psychotropy (ciężkie typu benzo, prega) przez telefon- kodzik i do apteki. Plusy Pandemii.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 408 / 145 / 0
Powiem tyle. Działa. Krótki opis, minuta rozmowy telefonicznej.
  • 48 / / 1
A ja chyba jestem jakąś kompletną pierdołą, nawet alpry mi się nie udało wyrwać, a akurat się skończyła. No cóż.
zaproś mnie więc do obozu, nawet pomimo mrozu...♫
Spoiler:
[/spoiler][/spoiler][/spoiler][/s][/spoiler][/spoiler]
  • 9400 / 1838 / 2
12 sierpnia 2020return_zero pisze:
Powiem tyle. Działa. Krótki opis, minuta rozmowy telefonicznej.
Tzn co ma nie działać ?
Jak masz podstawy do otrzymania leku to go dostaniesz.
Jak Ci się kończy lek który bierzesz to tym bardziej.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 408 / 145 / 0
@Stteetart
Dobra nie robię antyreklamy. Kolejny zadowolony pacjent.
  • 2812 / 365 / 0
Dokładnie jeśli masz podstawy do brania danego leku historie medyczną wypisy ze szpitali z leczenia ze takie i takie leki musisz brać itp to tylko dzwonisz do lekarza mowisz podaje ci kod idziesz do apteki odbierasz leki i wsio :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.