Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 483 / 63 / 0
po co się wychylać i narażać na ewentualne problemy? :D
pierwsze słyszę, żeby UC/policja wysylala jakies SMSy, predzej to jacys kumple robiacy beke/wałek. skasowac, zapomniec, dopoki nie masz listu/a na wezwaniu dowodow na to ze cokolwiek zamawiales - nic nie wiesz o sprawie :patrzy:
  • 10 / 1 / 0
dobra dzięki tak zrobie, bede czekał na rozwój sytuacji i a po wszystkim dam znać jak sprawa sie zakonczyła :)
  • 10 / 1 / 0
siema wszystkim, na razie czekam, nic sie nie zmiania sytuacja .. i mam takie pytanko, czy wgl moge sie kontaktować z tym sklepem z którego zamawiałem albo ewentualnie ubiegać sie o zwrot hajsu przez PayPala ? bo tą metodą płaciłem własnie a jest 180 dni ochrony. Czy pozniej takie info mogą trafić w rece policji np ten sklep moze policji zgłosić że ubiegałem sie o zwrot kasy ? dodam że początkowo pisałem do nich że paczka zatrzymana ..
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.