Zacznijmy może od tego, że internet właśnie w takim celu powstał. Powstał żeby zalewać ludzi ściekiem informacji. W końcu niezłą iluzją i wciskaniem ludziom kitu jest mówienie, że "dzięki internetowi mamy większy i łatwiejszy dostęp do informacji". Ile z tych informacji jest faktycznie wiarygodnych i potrzebnych do życia? W większości przypadków żeby zdobyć rzetelną i kompletną wiedzę trzeba się trochę naszukać. Po drugie to właśnie ten "zalew" informacji powoduje, że przestajemy zwracać na nie uwagę i skupiamy ją na czymś mniej istotnym. No bo ilu z was codziennie wertuje encyklopedię :)
Przecież posiadanie miliona książek nie sprawi, że nagle staniemy się mądrzy.
Internet to tylko narzędzie. Może być używane w różnorakim celu, pożytecznym i nie.
To od was zależy jak je wykorzystacie.
17 czerwca 2020KryptonB pisze: Przecież posiadanie miliona książek nie sprawi, że nagle staniemy się mądrzy.
Internet to tylko narzędzie. Może być używane w różnorakim celu, pożytecznym i nie.
To od was zależy jak je wykorzystacie.
Zacytuję fragment utworu zespołu Epica, bardzo wymowny i pasujący do tematu:
"Who possesses your time, also possesses your mind"
Tanim kosztem ludzie dali się zniewolić, ale nie siłą, a technologią w połączeniu z inżynierią społeczną. Tanim kosztem oddajesz informacje o sobie, bo elektronika niczego nie zapomina.
Zobaczycie, że będzie tak jak filmie Anon(gorąco polecam). Futurystyczna wizja, w której każdy człowiek jest w systemie, do którego rządy mają dostęp, ma "oko duszy", które rejestruje wszystkie wspomnienia.
Każdy korzysta tylko z wirtualnych środków, a policja ma wczepione swoje urządzenia, którymi mogą sprawdzić każdego mijanego obywatela, zawód, historię, środki na koncie, przeszłość i wspomnienia.
Na razie to wkurfia mnie to, że jak ja o czymś z kimś gadam na głos to potem przychodzą mi reklamy tego o czym gadałem.
Ostatnio reklama na YT zwróciła się do mnie po imieniu, chociaż gdzie mogę to mam fikcyjne dane.
"Anon" o cokolwiek chodzi, to nie zaprzątam sobie głowy takimi rzeczami. To zwykły śmietnik informacyjny, pewnie jakaś fałszywa flaga. Coś na zasadzie masowego nakręcania spirali różnych teorii, strasznie czipowaniem :D. Szkoda, że ci sami ludzie nie zdają sobie sprawy, że posiadają smartfony, tablety i inne "wynalazki", kwestia zdobycia odpowiednich informacji to chwila. Dzisiaj za pomocą internetu można by nawet biografię cudzą napisać.
Gdy miałem kompa w naprawie to po prostu czekałem spokojnie, aż się odezwa że do odbioru.A co do smartfona to tylko używam do dzwonienia i YT oraz Spotify jak idę się przejść.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Oj zgadzam się co do gier multiplayer.A szczególnie MMORPG, wkręcają nieźle.Chęć wbicia lvl, walka z potworami żeby była możliwość kupienia jakieś zbroi czy innych chujmuju
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
17 czerwca 2020ZX pisze: sztuczna inteligencja zabierze twoj czas, potem twoja prace a na koncu twoje zycie
Napewno niektore prace zabierze, ale jej tworzenie i ulepszanie tez daje prace.
Tak samo mozna obwiniac automatyke.
Sa inne mozliwosci, np. universal basic income.
Wraz z technika i my musimy isc do przodu.
Moze sztuczna inteligencja pomoze nam wyleciec na Marsa i tam kazdy bedzie mial robote?
Przewaznie nie wiadomo jakie sa konsekwencje naszych czynow czy wyborow.
Myslalem, ze juz nic mnie nie zdziwi na tym forum
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!