lub
tabletki uspokajające firmy Labofarm
lub
Positivum
Solidne uspokojenie dają bezodiazepiny, jednak to nie rozwiązanie i brania benzo zdecydowanie nie polecam.
Mnie po wykańczającym dniu zawsze dobrze uspokajały i usypiały kąpiele z dodatkiem siarczanu magnezu (dostaniesz w aptece pod nazwą "sól epsom") + urosept, ale tobie chodzi raczej o "zaleczenie" twojego stanu psychicznego spowodowanego rozstaniem. I tutaj nie polecę ci typowo farmakologii, bo to niewiele da, polecę ci medytacje. Męczennica cielista (Passiflora) podobno działa świetnie anksjolitycznie i uspokajająco. Jej działanie bywa przyrównywane do diazepamu, bez oczywistych skutków ubocznych spowodowanych zażywaniem benzodiazepin takich jak np. zaburzenia pamięci.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18598170/
Pozdrawiam i polecam się na przyszłość.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Wiem, że jakiekolwiek zajęcie miałoby odciągnąć moje myśli od tego, ale ja nie jestem w stanie niczego zacząć nawet. Nic mi nie idzie, przynajmniej na obecną chwilę. Potrafię siedzieć na łóżku i gapić się w okno przez 3h, łapię zwiechy na max. Jestem w życiu codziennym jakby wyłączona i nieobecna. Miewam napady płaczu (takie konkretne, że muszę się wtedy wykrzyczeć) i budzę się w nocy. Rano zawsze mam nadzieję, że to zerwanie to był tylko sen, po czym dociera do mnie, że jednak nie i zaczynam dzień od ryczenia w poduszkę.
Już chciałam znieczulić się gramulcem czegokolwiek, ale nawet nie mam ochoty total i szybko mi przeszło.
Nie mam zaburzeń. Jestem tylko trochę jebnięta, po prostu ;)
Dziękuję za tak liczny odzew. Niektórych Waszych słów ewidentnie było mi trzeba.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Widac cpanie niektorych serio wypralo z emocji ...
@klawiatura
Strategia dorazna : Valeriana , Passiflora to tanie i bezpieczne chillujace ziolka , pomagaja tez na sen .
Ale tak ogolnie to po prostu trzeba te emocje przepracowac i sie z nimi zmierzyc nie ma tu chyba jakiejs magicznej formuly
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.