4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Stawinoga »
Wg. wikipedii jeden mol pseudoefedryny to 165 g.
Jeden mol nadtlenku wodoru 34 g.
Ma być stosunek 1:3
Czyli na 165 g pseudoefedryny dajemy 102 g nadtlenku wodoru.

165 g pseudoefedryny - 102 g h2o2
1 g pseudoefedryny - x
165x=102 /165
x=0,61g
Czyli na każdy gram pseudoefedryny dajemy 0,61 g.
Chyba dobrze co nie ?

Temat: Utlenianie za pomocą H2O2.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
[quote="Stawinoga"]
Wg. wikipedii jeden mol pseudoefedryny to 165 g.
Jeden mol nadtlenku wodoru 34 g.
Ma być stosunek 1]

Prawie dobrze...

Jednak nadtlenek wodoru co masz w przepisie to 30%, ten co podali na wikipedii to bezwodny, a ten co jest najłatwiej dostępny w aptece (jako woda utleniona) ma 3%.

Działaj, działaj matematyku ;]

Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Stawinoga »
Mamy 100 % roztwór H2O2, a do reakcji potrzebny jest 30 %
Żeby otrzymać ok. 30% dzielimy trzeba to podzielić na 3,4.
Więc wynik otrzymany ze 100 % H2O2 czyli 0,61 g dzielimy na to 3,4 i wychodzi nam 0,17 g.

Czyli wniosek taki że na jeden gram pseudoefedryny używamy około 0,17 g 30 % H2O2 (perhydrolu) .

• 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pelbonek »
jesli chodzi o wode utleniona to zeby odmierzyc odpowiednia ilosc mozna posluzyc sie miarkami w mililitrach

o ile sie nie myle to gestosc wody utlenionej wynosi 1,4 g /cm3

wiec 1.4g to 1 mililitr wody utlenionej

A tak sie oblicza 0.17g

1,4 g = 1ml
0,17g = x

1,4 g * x = 1 ml * 0,17g
x = (1ml * 0,17g)/1,4g
x = okolo 0.12 mililitra

jakos dziwnie malo wychodzi :rolleyes:

Jestem tylko niespecjalnie wyksztalconym teoretykiem wiec poprawcie mnie jesli sie myle :-p

Uwaga! Użytkownik pelbonek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1199 / 8 / 0
Probowal ktos juz brac methcat z dxm ?

Temat: Mixy: MC + DXM
  • 319 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piroman »
Ja próbowałem. 300 mg DXM, po 2-3 godzinach jeden metkat. Zadziałał 3 razy słabiej, ale możliwe, że jestem wyjątkiem, bo np Bill i Twillight twierdzą, że DXM wzmacnia metkat.

Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mastman »
Wypiłem ostatnio metkat z 2 paczek sudafedu wg. przepisu: rozkruszyć paczkę na pył, dodać 200mg nadmanganianu dolac 2,5ml octu pomieszać, po chwili wlać 15ml wody i odstawić na około godzinę. Najpierw łyknąłem z jednej paczki, po 2 godzinach z drugiej. Albo coś spierdoliłem, albo mamy różne definicje euforii. Czułem niewielkie pobudzenie i naprawdę niewielką euforię, zejście przyjemne na 2 dzień polepszony nastrój. W porównaniu do np mephedronu działanie metkatu było dla mnie słabiutkie. Czy ktoś z was robił metkat wg. tego przepisu i też miał takie słabe akcje?
Uwaga! Użytkownik mastman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1199 / 8 / 0
One more kłestjon Panowie - brał ktoś kiedyś methcath po wypiciu wodki ? Sa jakies zalety takiego miksu w TEJ kolejnosci ? bo mam wybor albo zrobic methcatha z 2 opakowan albo popic wodki i potem walnac metkotka. Która opcja lepsza Waszym zdaniem ?

Mastman jestes przechuj jak na nastepny dzień po methcathcie miales polepszony nastroj :F
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2008 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Twój_Diler »
Zrobilem metkat z jednej paczki troche zmarnowalem bo mi sie wylalo , i wyjebalo mnie bardziej niz po amfetaminie.
Klepalo ponad 3 godziny.
Uwaga! Użytkownik Twój_Diler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1199 / 8 / 0
Chciałbym podzielić się z Wami pewnymi spostrzezeniami. Spozylem 150 mg dxm, potem methcata z paczki i oto wniosek:
- euforia i stymulacja sporo zmniejszone
- tętno szybsze( mimo zmniejszonej stymulacji)
Spostrzezenia te sa subiektywne, prosze sie nie kierowac nimi ;)

PS. I co najgorsze sex mniej przyjemny ale to zapewne wina dxm.

Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2008 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).