W Polsce pamiętam, że gdzieś w 2006-2007 roku był wysyp średniego / słabego haszu, bo najprawdopodobniej był robiony z odpadków (chyba przez ten wysyp w naszym kraju utarło się, że hasz słabiej działa niż mj, co jest nieprawdą). Kosztował 20 zł za gram w detalu, albo 80 za piątkę - przynajmniej w moich rejonach. Tego było tyle, że każdy już rzygał grudami, jeśli na mieście były pustki z mj można było być pewnym, że jest hasz.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Pamiętam ten wysyp - był jakoś w lecie. Przez 2 miesiące nie było opcji dostać czegoś innego.
Pod koniec kupowaliśmy grama za 16 zł... (biorąc 10). Dosłownie każdy to miał...
On nie był bynajmniej zły, ale do najlepszych kostek dużo mu brakowało.
Tym razem trafił sie bardzo miekki i aromatyczny hakan.
Smak bardzo ostry i gryzący.
Co buch to kaszel hehe.
Jedna lufa i jestem dobrze zmechacony.
Na zdjeciu 25g
O ile jeśli chodzi o zioło, to mam wagę w oczach, o tyle haszu w oczach ważyć nie umiem. Dla mnie to wygląda na 10 g... (choć oczywiście wierzę, że jest tyle ile piszesz).
Gdyby ktoś mi teraz wyskoczył z ceną 80 zł za 1 g dobrego "Afgana", to wziąłbym 5 bez zastanowienia.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.