Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 3 / 0
Nie wiem czy tu się dyskutuje na bieżąco o świeżych doniesieniach, ale tak pomyślałem ile ja bliższych bądź dalszych znajomych straciłem przez dragi i wychodzi olbrzymia liczba. Długo nie udzielałęm się na tym forum, więc teraz jakieś doniesienia nie robią na mnie jakiegoś większego poruszenia, ale wiadomo, że to zawsze jest dramat.
Śmierći, które mnie poruszyły to samobój Nofa, a później śmierć mojego przyjaciela ksionca.
  • 3554 / 579 / 1
A co sie przytrafilo Nofowi?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 36 / 5 / 0
24 października 2017Uroboros pisze:
Przepraszam za offtop, No ale muszę odpisać. Poza tym pośrednio jest to na temat.
03 października 20174noniush pisze:
03 października 2017Uroboros pisze:
Jakiś pomysł na nagonkę na vendorów za wpierdalanie ludzi w opio i/lub zabijanie ich? Że o pożywce dla mediów nt. dopalaczy nie wspomnę.
A to nie przypadkiem ludzie wpierdalają się w narkotyki a nie ludzie sprzedawający je wpierdalają innych? Wyobraź sobie że daje Ci nóż a ty tym nożem popełniasz zbrodnie, czy ja jestem winny tej zbrodni? :nuts:
Sory za offtop.
03 października 2017Infamis pisze:
Glupi jestescie. Na jaka policje? Na jakim forum Wy piszecie? Co w tym niezwyklego ze ktos przedawkowal na forum dla cpunow? Vendor przesyla to co chcesz, a co TY z tym zrobisz to Twoja broszka. Faktem jest ze ciezko zweryfikowac wiek zamawiajacego. Tutaj vendorzy powinni troszke uwazac, bo to najczesciej dzieciaki biorace udzial w wyscigu kto czego wiecej. Nie rozumieja ze dragi to nie wyscig... Ehh no szkoda dzieciaka.
Nie zrozumiałeś mnie. Mówię o popularnym wśród kilku 'czołowych' vendorów rozdawaniu sampli opioidów jako gratisy. Takie U-47 czy maczany na pochodnych fentanylu. I na co temat na hajpie "zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy", skoro przez takich chciwych skurwieli rzesze polskiej młodzieży zamawiającej jakieś klefedrony spróbuje po raz pierwszy opio jako gratis (który ćpun się oprze?) - w dodatku opio grubego kalibru. Z pochodnymi fenta nie ma żartów.

Wydzieliłem nowy temat. | STR88
Spoiler:
Narkopolia - cmentarz użytkowników Hyperreal
Nie wiem po co takich ludzi powinno się piętnować, wszyscy mamy swój mózg - są okazjonalne ćpuny które żyją latami, tworzą szczęśliwe życie i okazjonalnie coś sobie "walą" (najczęściej w weekendy czy urlopy). Co do tych vendorów - moralność jest po ich stronie, ale nikt danych osób nie namawia do próbowania jakiekolwiek gówna. Według Twojej logiki powinno karać się osoby wydające prawojazdy bo ktoś kiedyś wpadł na pomysł, żeby strzelić jakieś popisy na szosie albo odpierdolić gówno za kółkiem, pojechać pod wpływem i zabić kilka osób. Odpowiedzialność wpływa TYLKO i wyłącznie na tym, kto bierze dany środek. Podobnie gdybyś jechał z kolegą i on Cię podkręcił"a weź dojeb gazu do odcinki, będzie śmiesznie" po czym rozjebiesz kogoś na pasach. Czyja to wina? jego czy jednak Twoja? a może według Twojej logiki pośrednia? cmon..
  • 605 / 89 / 0
Hej, wiecie może co się dzieje z @necrokarol ?
Ktoś znał go z forum albo osobiście?
Nie mam z nim kontaktu od paru tygodni, a teraz patrzę, że był available jakiś rok temu.
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 1997 / 120 / 0
06 czerwca 2020pawoleh666 pisze:
swoja droga, przy takiej śmierci wynikającej z przedawkowania opio chyba nie odczuwa się takiego bólu jak np. przy smiertelnym overdose benzo+alko? w końcu działają przeciwbólowo - rozumiem w takim razie, że przynajmniej rozpłynął się w błogim cieple i euforii otoczonej DMT czy coś.
Z mojego doświadczenia bolesne to jest ratowanie naloksonem. Złoty strzał - po prostu dusisz się we śnie. Niby nic fajnego, ale nie masz świadomości bólu. Totalna odcinka.
  • 1223 / 486 / 0
dobrze wiedzieć jak popełnić bezbolesne samobójstwo
  • 5 / 1 / 0
13 kwietnia 2020Jureksteryd pisze:
Sposrod osob, ktore pamietam z czasow odleglego hajpa najbardziej w pamieci zapadla mi smierc Konserwy, Pana Muchomora i Dzielnicowego- ten ostatni dosc pozno zmarl w porownaniu do dwoch wczesniej wymienionych osob. Oraz XZX-a, myslalem, ze tego to nic nie zabije :). No i Opiate Warrior/Codeine tez myslalem, ze jest niesmiertelny :D. Ze starego hajpa od 2004 jak tu siedze czy 2005 nie ma tu juz chyba nikogo lub siedza jak ja pod innymi nickami. Ciekaw jestem co u takich osob jak (wiele nickow pisanych mieli z malych liter, pisze jednak wszystkie z duzej): Ksionc, dr Kubeusz, Userd, Efc, No 1, Vester, Khabarakh, Mecenas, Zielona, Wisior, Leiche, Oxan, DerNeueRauf...., Bandzior83, Kerouac, Lotnik, Wolfi, Fiesta, Nof, Fillippo (ci dwaj ostatni chyba nie zyja). Jest ktos ze starej bandy na forum? Lub wie co sie z nimi dzieje? Osobiscie poznalem z forum Lotnika, Wolfiego, Efc i Kiszke, wszyscy mieszkalismy w Krakowie.
Co do smierci cpunow to nikogo ona nie powinna dziwic i nie ma co wspolczuc i lamentowac- o jejku jaki to byl dobry czlowiek. Osoby tutaj dziela sie na wspolczujace i moze nie cieszace sie, ale niezbyt zdziwione i podchodzacy do smierci cpunow obojetnie tudziez nawet myslacy i wolajacy: chcemy wiecej krwi :extasy: !
Jaki miałeś nick na starym forum?
  • 1223 / 486 / 0
umarłem,wczoraj ochlałem do zgona
  • 1997 / 120 / 0
15 czerwca 2020DeltaMi pisze:
13 kwietnia 2020Jureksteryd pisze:
Sposrod osob, ktore pamietam z czasow odleglego hajpa najbardziej w pamieci zapadla mi smierc Konserwy, Pana Muchomora i Dzielnicowego- ten ostatni dosc pozno zmarl w porownaniu do dwoch wczesniej wymienionych osob. Oraz XZX-a, myslalem, ze tego to nic nie zabije :). No i Opiate Warrior/Codeine tez myslalem, ze jest niesmiertelny :D. Ze starego hajpa od 2004 jak tu siedze czy 2005 nie ma tu juz chyba nikogo lub siedza jak ja pod innymi nickami. Ciekaw jestem co u takich osob jak (wiele nickow pisanych mieli z malych liter, pisze jednak wszystkie z duzej): Ksionc, dr Kubeusz, Userd, Efc, No 1, Vester, Khabarakh, Mecenas, Zielona, Wisior, Leiche, Oxan, DerNeueRauf...., Bandzior83, Kerouac, Lotnik, Wolfi, Fiesta, Nof, Fillippo (ci dwaj ostatni chyba nie zyja). Jest ktos ze starej bandy na forum? Lub wie co sie z nimi dzieje? Osobiscie poznalem z forum Lotnika, Wolfiego, Efc i Kiszke, wszyscy mieszkalismy w Krakowie.
Co do smierci cpunow to nikogo ona nie powinna dziwic i nie ma co wspolczuc i lamentowac- o jejku jaki to byl dobry czlowiek. Osoby tutaj dziela sie na wspolczujace i moze nie cieszace sie, ale niezbyt zdziwione i podchodzacy do smierci cpunow obojetnie tudziez nawet myslacy i wolajacy: chcemy wiecej krwi :extasy: !
Jaki miałeś nick na starym forum?
@DeltaMi ]Też mnie to ciekawi. Z tego co kojarzę, to po tym jak Mecenas przestał się udzielać na [h] to chyba ja miałem z nim ostatni kontakt. Był w sumie na granicy, nie grzał grubo ale i nie było jakoś super. Mam nadzieję że mu się ułożyło. Do tej pory nie wiem czy do mnie nie uderzał przypadkiem.

No 1 spotkałem raz osobiście na imprezie koło squatu we wro, mega ciekawy koleś, wolał wziąć dragi niż kasę na wyjzd, licząc że odsprzeda na miejscu xD

Leiche - mam tyle info co od koali prawie 8 lat temu, demolowała sztalugi więc zakładam że albo się ogarnęła albo gryzie piach. Tak bywa z bardzo inteligentami osobami, tylko skrajności.

Lotnik chyba padł w boju, Zielona albo padła albo kolejne kółko w Monarze, nie wierzę że z tego wyszła.

Ksionc (przykro mi się było o tym dowidzieć) nie żyje, tak samo xzx aka warszawski - ten ziomek załatwił mi pierwszą heroinę w ogóle.

Fiesta był zawsze jebnięty, więc w sumie chuj mi tam, ale jestem trochę ciekawy.

O śmierci Filippo nic nie słyszałem, ktoś coś?
  • 2897 / 614 / 10
@jacok, sprawdzone_info pisał w kwietniu, że Filippo żyje, i widział go pół roku temu (w odniesieniu do daty napisania jego posta).
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.