Ja wiem że są substancje które konkurują z adenozyną o przyłączenie się do receptorów, mi chodzi jednak o jakiś specyfik który działał by od drugiej strony, zamiast blokować działanie adenozyny, usuwał by ją po prostu OUN.
Ale co ja tam wiem, może ktoś bardziej biegły w temacie się wypowie.
Myślę jednak że usuwanie adenozyny to lepsze rozwiązanie niż oszukiwanie mózgu za pomocą amfetaminy czy kofeiny że wcale nie jest zmęczony, w przypadku usunięcia adenozyny również znika uczucie zmęczenia ale wraz z przyczyną czyli odpadami spalania cukrów którymi jest właśnie adenozyna, oczywiście organizm nie ulega wtedy regeneracji tak jak podczas snu, ale jest przynajmniej w miarę czysty i ma gdzie odprowadzać śmieci.
Szkoda liczyłem na to że ktoś mi pomoże z tym, w końcu jest tu dużo mądrych ludzi.
Będę więc musiał na własną rękę czegoś poszukać w publikacjach naukowych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Organizm w TEJ akurat kwstii może zareagować w bardzo nieprzewidywalny sposób.
Regulacja bodźców, które "regulują jej poziom" - do normalnego ... jak najbardziej
Polecam chociażby poczytać ten artykuł jak to wszystko działa.
https://www.mp.pl/pacjent/leki/subst.html?id=45
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.