Czy ktoś ma doświadczenie z tą marką?
Głównie interesuje mnie szczelność ich namiotów.
Głównie interesuje mnie szczelność "przeciwzapachowa". Będę miał automaty, więc "zanieczyszczenie" światłem im nie zaszkodzi.
Chcę zamontować jeden wyciągający z filtrem węglowym, automaty cztery. Wiem, że każda odmiana ma inaczej, ale chciałbym chociaż zgadywać, czy to wystarczy.
@Kobyszcze możesz napisać, czy był szczelny na zapach?
Lekkie prześwity nie oznaczają od razu problemów z zapachem, generalnie mam overkill mocy na wentylatorze więc mam nadzieje że będzie dobrze w kwestii zapachów.
Dam znać jak będę miał w nim kwitnące rośliny.Generalnie suwak uważam za słaby i obawiam się o jego wytrzymałość.
Mam nadzieję że wytrzyma trochę , bo docelowo i tak chciałbym zmienić box na ok 20 cm szerszy.
Kobyszcze co jeszcze Cię nie zadowala w nim? Miałeś wcześniej innej marki boksa?
Generalnie to temat był trochę zamotany.Nie chciałem kupować nic przez net więc pozostawały mi
sklepy stacjonarne, co z powodu pandemii było utrudnione.Dodatkowo celowałem w konkretne rozmiary boxa z racji warunków.Finalnie okazało się że wyższą opcję Herbgardena ktoś mi śmignął sprzed nosa.
Finalnie mi osobiście przeszkadza w moim modelu brak cylindrycznego otworu ze ściągaczami u dołu ( jest tylko pasywny kwadratowy wlot powietrza przesłonięty siatką plus ewentualna klapka.
Przeszkadza mi brak cylindrycznego otworu ze ściągaczem z prawej strony ( jest tylko na plecach i w suficie )
Wykonanie i spasowanie stelaża ( szczególnie belek nośnych na sprzęt ) pozostawia co nieco do życzenia.
Generalnie namiot posłuży mi o , tak oceniam na ok 3 growy aż "odpracuje swoje" , docelowo bede szukał 70x50 w lepszym wykonaniu i z większą ilością opcji montażowych.
Nie mogę się doczekać, bo laski już trochę za małe mają pojemniki (duże papierowe kubki) a to automaty, więc nie chcę ich spowolnić.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.