ODPOWIEDZ
  • 1444 / 76 / 0
Jakiś czas temu pojawiła się nowa marka growboxów: Herbagarden. Są one znacznie tańsze, od konkurencji, co nie musi oznaczać niższej jakości, bo marże, jakie narzucają producenci znanych marek są bardzo duże.

Czy ktoś ma doświadczenie z tą marką?

Głównie interesuje mnie szczelność ich namiotów.
LSD - Piękna i Bestia
  • 967 / 243 / 0
Sa prześwity na suwaku, obawiam się tez o jego trwałość w dłuższym odcinku czasu.
  • 1444 / 76 / 0
Dzięki za odpowiedź :)
Głównie interesuje mnie szczelność "przeciwzapachowa". Będę miał automaty, więc "zanieczyszczenie" światłem im nie zaszkodzi.

Chcę zamontować jeden wyciągający z filtrem węglowym, automaty cztery. Wiem, że każda odmiana ma inaczej, ale chciałbym chociaż zgadywać, czy to wystarczy.
LSD - Piękna i Bestia
  • 1444 / 76 / 0
Ktoś jeszcze testował?
@Kobyszcze możesz napisać, czy był szczelny na zapach?
LSD - Piękna i Bestia
  • 235 / 100 / 0
Odpisał Ci przecież że są prześwity na suwaku, a to znaczy że jest nieszczelny. Warto oszczędzać 50zł na nie pewny namiot który może się okazać nie szczelny na zapach i się może rozsypać po jednej uprawie? Kupa ludzi uprawia w HydroShootach i nie narzekają. Kto oszczędza na takich rzeczach, ten płaci dwa razy.
What you smoking?
  • 967 / 243 / 0
To nie są jakieś hiper gigantyczne szpary, pewnie to moje czepialstwo ale generalnie ten namiocik jest poniżej moich oczekiwań.
Lekkie prześwity nie oznaczają od razu problemów z zapachem, generalnie mam overkill mocy na wentylatorze więc mam nadzieje że będzie dobrze w kwestii zapachów.
Dam znać jak będę miał w nim kwitnące rośliny.Generalnie suwak uważam za słaby i obawiam się o jego wytrzymałość.
Mam nadzieję że wytrzyma trochę , bo docelowo i tak chciałbym zmienić box na ok 20 cm szerszy.
  • 1444 / 76 / 0
Tak jak pisze jak ssanie jest mocne, to niekoniecznie zapach musi się wydostawać. Zastanawiałem się pomiędzy HydroShootem a tym, chyba faktycznie dołożę do lepszego. Chociaż niby w growshopie mi powiedzieli, że to prawie to samo, ale jednak detale mogą mieć znaczenie.

Kobyszcze co jeszcze Cię nie zadowala w nim? Miałeś wcześniej innej marki boksa?
LSD - Piękna i Bestia
  • 967 / 243 / 0
Nie nie miałem.
Generalnie to temat był trochę zamotany.Nie chciałem kupować nic przez net więc pozostawały mi
sklepy stacjonarne, co z powodu pandemii było utrudnione.Dodatkowo celowałem w konkretne rozmiary boxa z racji warunków.Finalnie okazało się że wyższą opcję Herbgardena ktoś mi śmignął sprzed nosa.
Finalnie mi osobiście przeszkadza w moim modelu brak cylindrycznego otworu ze ściągaczami u dołu ( jest tylko pasywny kwadratowy wlot powietrza przesłonięty siatką plus ewentualna klapka.
Przeszkadza mi brak cylindrycznego otworu ze ściągaczem z prawej strony ( jest tylko na plecach i w suficie )
Wykonanie i spasowanie stelaża ( szczególnie belek nośnych na sprzęt ) pozostawia co nieco do życzenia.
Generalnie namiot posłuży mi o , tak oceniam na ok 3 growy aż "odpracuje swoje" , docelowo bede szukał 70x50 w lepszym wykonaniu i z większą ilością opcji montażowych.
  • 1444 / 76 / 0
Ja kupuję taki rozmiar, w którym jest też Hydro Shoot i w zasadzie ich rozkład (z lewej na dole wlot z rękawem, wylot z rękawem u góry) jest taki sam. Jednak też bym musiał zamówić kurierem tego Shoota, albo pojechać po niego do innego miasta. Znalazłem już u mnie w mieście HS i się zdecydowałem, dam znać jak z jakością jak go postawię.
Nie mogę się doczekać, bo laski już trochę za małe mają pojemniki (duże papierowe kubki) a to automaty, więc nie chcę ich spowolnić.
LSD - Piękna i Bestia
  • 235 / 100 / 0
@Scone no ja właśnie planuję kupić namiocik RoyalRoom bo jest duży wybór rozmiarów i nawet te mniejsze mają więcej otworów niż HydroShoot'y. Ja mam akurat sklep godzinę od miejsca zamieszkania, to sobie pojadę, ale mają też swoją stronę z darmową wysyłką i myślę że to mniej przypałowa opcja niż zamawianie z growshopów.
What you smoking?
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.