Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 4 / 0
Hej jakiego typu kapsułki można przechowywać w zamrażarce? Żelatynowe ponoć pękają
  • 35 / 20 / 0
To fakt, miałem kiedyś zwykłe dwuczęściowe żelatynowe kapsułki do których załadowałem trochę domowej roboty ekstraktów roślinnych i kilka innych substancji. Całość zapakowałem w worek strunowy i po wsadzeniu do pojemnika śniadaniowego załadowałem do zamrażarki.
Operację tę przeprowadziłem w celu utrzymania jak największej mocy łakoci, bez spadków aktywności biologicznej, mimo długotrwałego ich przechowywania, ot chciałem sobie zrobić zapasy.

I nie wiem czy było to spowodowane lekką wilgotnością substancji które ładowałem do kapsułek (choć daje sobie rękę uciąć że wszystko było suche jak pieprz), czy śladowymi ilościami wody w żelatynie, ale część z kapsułek popękała wzdłuż, część popękała tuż przy łączeniu dwóch połówek... Dobrze że wcześniej zapakowałem jeszcze w dilla i pudełko.
Nie wiem czy ktoś inny spotkał się z takim nieprzyjemnym i niespodziewanym zjawiskiem, ale niestety padło na mnie.

Co do tego co wybrać to odpuścił bym sobie kapsułki, dillpack zawinięty w folię aluminiową i schowany do szczelnego pudełka śniadaniowego to moim zdaniem najlepsza opcja.
Ich habe wyjebane.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.