Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 4 / 0
Hej jakiego typu kapsułki można przechowywać w zamrażarce? Żelatynowe ponoć pękają
  • 35 / 20 / 0
To fakt, miałem kiedyś zwykłe dwuczęściowe żelatynowe kapsułki do których załadowałem trochę domowej roboty ekstraktów roślinnych i kilka innych substancji. Całość zapakowałem w worek strunowy i po wsadzeniu do pojemnika śniadaniowego załadowałem do zamrażarki.
Operację tę przeprowadziłem w celu utrzymania jak największej mocy łakoci, bez spadków aktywności biologicznej, mimo długotrwałego ich przechowywania, ot chciałem sobie zrobić zapasy.

I nie wiem czy było to spowodowane lekką wilgotnością substancji które ładowałem do kapsułek (choć daje sobie rękę uciąć że wszystko było suche jak pieprz), czy śladowymi ilościami wody w żelatynie, ale część z kapsułek popękała wzdłuż, część popękała tuż przy łączeniu dwóch połówek... Dobrze że wcześniej zapakowałem jeszcze w dilla i pudełko.
Nie wiem czy ktoś inny spotkał się z takim nieprzyjemnym i niespodziewanym zjawiskiem, ale niestety padło na mnie.

Co do tego co wybrać to odpuścił bym sobie kapsułki, dillpack zawinięty w folię aluminiową i schowany do szczelnego pudełka śniadaniowego to moim zdaniem najlepsza opcja.
Ich habe wyjebane.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.