Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 924 / 138 / 0
Najgorsze to wychodziły (gwałciły) mnie opiokupy, rozwalając odbyt, który zawsze nie zapominał krwawić przy każdym klocu.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 2242 / 373 / 0
Up
Kłamiesz, dziewczyny nie srają.

Ja zarobiłem sporo (łatwego) hajsu, i go całego przepierdoliłem, że zostałem z kredytem, ogólnie $ poszedł..

A tak to poznałem fajne w miarę 'normalne' kontakty.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 124 / 47 / 0
Dzięki ćpaniu ketonów nauczyłem się nowych technik masturbacji.
  • 1056 / 153 / 0
Najgorsze rzeczy jakie mnie spotkały po narkotykach: kłopoty finansowe, które wlekły się przez prawie 10 lat oraz uzależnienie, które nigdy nie zniknie.

Najlepsze rzeczy: poznałem jak można się czuć mając prawdziwe stany euforyczne, poznałem swoje własne słabe strony i skłonności.

Ogólnie rzecz biorąc nie polecam pakowania się w te klimaty.
  • 2242 / 373 / 0
Najlepsze: poznałem spoko ludzi, czasami zrobiło się pozytywne 'pstryk' na bani, ekstatyczne psychodeliczne uniesienia, czasami czegoś się nauczyło.

Najgorsze: uzależnienie, rysy na psychice, zjebane relacje, utopione pieniądze, długi, problemy z prawem, przypały, poznałem toksyczne towarzystwo.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 5985 / 1237 / 43
Poryłem sobie mózg.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 17 / 5
Dzięki "ćpaniu" jestem lepszym sobą.
Uwaga! Użytkownik MaszMaila jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 22 / 0
najlepszego: zarobienie łatwego hajsu który równie łatwo znikał, wspomnienia

najgorszego: poryty czajnik, stracone pieniądze, przypały, trochę rzeczy sprzedanych na ćpanie, dorobiłem sie jebanego HPPD, dziur w pamięci i trwale lekko psychodelicznego podejścia do świata po pewnym rc, straciłem szanse na w miare fajny związek, ćpanie pogłębiło moją aspołeczność i wycofanie, spłycenie emocji przez pizganie stimów i euforyków
  • 1223 / 487 / 0
najgorsze i najlepsze zarazem : dzieki cpaniu kodeiny rzucilem alkohol,eh stare powiedzenie o stryjku siekierce i kijku.
  • 3245 / 624 / 0
Znieczulica
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.