Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Kakao zawiera anandamid - związek o podobnym działaniu do THC, więc IMO jest psychedelikiem, a nie stymulantem, zwłaszcza, że w większych ilościach (0.5 - 3l) ma działanie psychedeliczne, które jest lepiej wyczuwalne w połączeniu z DXM.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Anandamid
nawet w budowie bardzo się różnią, mimo że należą razem do kannabinoidów. poza tym zawarty jest w kakowcu w jedynych słusznych ilościach, w kakałku ze sklepu chuja tam go pewnie będzie, zwykle tak jest.
w kakao ciekawsza jest teofilina i ew. to właśnie tym związkiem można się zainteresować. działa poprzez serotoninę, słabo, ale działa.
Mam pewien sentyment do kakao . To taki jeden z moich ulubionych napojów , ale nie mógłbym go pic codziennie bo wtedy jego smak by zezwyczajniał . To tyle , ode mnie w temacie .
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
CosmoDo pisze: Mam pewien sentyment do kakao . To taki jeden z moich ulubionych napojów , ale nie mógłbym go pic codziennie bo wtedy jego smak by zezwyczajniał . To tyle , ode mnie w temacie .
Co do kakao i czekolady - nie wiem czy to coś daje, ale chyba dobrze jest zarzucić sobie je przed zjedzeniem np. xtc. Ja tak czasem robię - w sumie to nie wiem czy jakoś specjalnie poprawiają fazę, czy to może placebo, ale na pewno mi nie zaszkodzą. Aha - i oczywiście lepsza jest czekolada gorzka, ta z większą ilością kakao, chociaż nie każdy ją lubi.
Po dzisiejszym robię przerwę
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.