Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Siemka, jakos nie moglem znalesc tego tematu. Pod ławką znaleźli 2g amph i mi to przybili(bylo nas dwoch) posiadanie. Nie przyznalem sie i wlasnie dostalem pismo o przeslaniu aktu oskarzenia od proroka do sadu. I tu mam pytanie?

1 Nie lepiej bylo sie przyznac i samoukaranie
2 Jesli tak czy jak to zrobic na tym etapie postepowania?
3. Czy jest rzeczą oczywistą ze zbadaja mi linie papilarne (temat niestety w samarce byl) i czy mozna tego uniknac np poprzez przyznanie sie?

thx a lot
  • 57 / 10 / 0
Jak dla mnie trzeba było się przyznać i standardowa gadka posiadałem na własny użytek nikomu nie udzielałem i złożyc wniosek o umorzenie, ilośc nie była jakaś znaczna
ew warunkowe umorzenie a w ramach pokuty zaproponowałyś jakąs wpłate na monar czy coś podobnego i najprawdopodobniej nawet prokurator by na to poszedł
rozumiem że na tej samrce mogą byc twoje odciski palców, a pewnie tez funkjonariusze zapisali coś w stylu że widzieli jak odrzucasz coś pod/za siebie i to pewnie było powodem kontroli. jesli tak no to raczej nie przejdzie
edit warunkowo umorzyc może tylko sąd ale wniosek mozna przez prokuratora składać
  • 2717 / 516 / 0
Załatw sobie prawnika i nigdy się nie przyznawaj, temat wałkowany setki razy...
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1080 / 281 / 0
Serio będą odciski palców ściągać z jakiejś samarki spod ławki? xD
  • 75 / 15 / 0
Nie przyznawaj się i tyle, samoukaranie może dać jakiekolwiek korzyści tylko w grubszych sprawach gdy już mają na ciebie pewne dowody, tak to lepiej zawsze się pokazać w sądzie (z dobrej strony).
  • 2 / / 0
i mam głupa palic ze to nie moje jak tam moje odciski? Nigdy mi nie pobierali i raczej niespecjalnie chce zeby to zrobili
  • 132 / 22 / 0
Jak nikt tego jeszcze nie zbadał to już nie zbada.
  • 12824 / 2496 / 0
Nawet gdyby znaleźli między innymi Twoje odciski, to zawsze możesz tłumaczyć, że podniosłeś i wyrzuciłeś, bo to przecież wyglądało narkotyki.
Żadnego przyznawania się...
  • 132 / 22 / 0
@up Ja bym tak jednoznacznie się nie wypowiadał nie wiedząc co konkretnie jest w aktach.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.