Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Kupilem koledze w aptece jodyne i acatar - ogolnie wiadomo do czego to sluzy - czy w przypadku jak przylapano by go na tym ze posiada "produkt wyjsciowy" moge miec przypał? Wiem ze to glupie pytanie ale jestem lekkim paranoikiem i sie schizuje...
  • 407 / 41 / 0
Nie
  • 12815 / 2493 / 0
To jakby złapali z Acatar'em i zapałkami : )
  • 3901 / 563 / 0
01 lutego 2020WyrywaczRogow84 pisze:
czy w przypadku jak przylapano by go na tym ze posiada "produkt wyjsciowy" moge miec przypał?

Z produktem wyjściowym tak jak najbardziej możesz mieć przypał.
  • 689 / 149 / 2
11 lutego 2020lol pisze:
01 lutego 2020WyrywaczRogow84 pisze:
czy w przypadku jak przylapano by go na tym ze posiada "produkt wyjsciowy" moge miec przypał?

Z produktem wyjściowym tak jak najbardziej możesz mieć przypał.
A jak to możliwe? Przecież to legalne rzeczy kupione w aptece. To znaczy, że jak znajdą u mnie w siatce drożdże i cukier to....
Miłość jest jak opium...
  • 3901 / 563 / 0
@IvoPartisan
No jak to jak, przeciez sama substancja, którą chcesz otrzymać jest już na liście subst zakazanych. No i przetwarzanie tez jest niedozwolone, jak złapią cię np. z ekstrakcją antidolu to mozesz miec klopoty. Tak samo z PST, to samo. To nie wiedziałeś?

Wlasnie nieraz się nad tym zastanwialem, bo w jednym z moich publicznych kibli dla niepelnosprytnych nie ma zamkna. Zdarzylo mi się, ze płukałem a weszla sprzątaczka lub ochrona. Czasem przechodzi tez policja. Zastanawialem się co by bylo jakby np. policjant z butelkami mnie zatrzymal i zaczął wypytywać. Ciężko byłoby to rozsądnie wytłumaczyć..

Raz tez szykowałem przepłuczkę na osiedlu w dziurze miedzy blokami /musialem wyjsc bo okolice swiat, pizdzi na dworze, rodzina w mieszkaniu/ i tak sie zlozylo, ze straznik wiejski patrolowal okolice. Zapytal co robię, mialem schowaną rękę i myslał, ze chowam butelkę, ja mu powiedzialem, ze palę, wyszedlem do niego z fajką i poszedl chujek.
Ale jakby przyszedl minute pozniej i zobaczyl, ze trzepię to nie wiem co bym mu powiedział %-D
  • 2198 / 715 / 0
@lol - ale przesadzasz. Posiadanie =/= przetwarzanie, nie udawaj że nie kumasz tej różnicy. W aptece czy sklepie chemicznym można kupić rzeczy dzięki którym: zrobisz granaty dymne, koktajle Mołotowa, wyprodukujesz GBL z powszechnie dostępnego suplementu, zrobisz od chuja trujących mieszanek, może nawet coś co można określić jako ładunki wybuchowe. Te produkty mają dziesiątki o ile nie setki innych zastosowań i za samo posiadanie ich gówno ci mogą zrobić. Tak jak gówno ci mogą zrobić za posiadanie jakiegoś leku i sprzętu do iv - co akurat sprawdzone przeze mnie w praktyce.
Co do tego jak policja reaguje na robienie PST to nie wiem, ale ochrona w galeriach jedynie wyzywa od ćpunów i każe spierdalać, czy to robi się PST czy gotuje majke.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1290 / 367 / 0
Dobra schiza, to dobry towar musi byc z tego acataru.
  • 3901 / 563 / 0
@WrakCzlowieka

Chyba nie zrozumiales tego co napisalem.

Przeciez nie mowie, ze posiadanie produktow do zrobienia metkata jest nielegalne (chociaz wiadomo nie zawsze bo juz z bmk czy produktami do wyrabiania heroiny juz inaczej)
Jak cie zlapia z acatarem, nadmanganianem, octem i tym co tam jest konieczne bo nawet nie wiem to nic ci się nie stanie.

Mowie o tym, ze jak bedziesz mial juz przetworzony narkotyk to mozesz miec problemy.

Na forum kilka razy byly dyskusje o kodenie po ekstrakcji, patrzylismy na zapisy jak to wyglada prawnie i wyszlo nam, ze moga byc klopoty
  • 2198 / 715 / 0
A to racja, trochę źle tamten post odebrałem. Z tym że z gotowym produktem ryzykujemy przypał się zgadzam i wydaje mi się że to dość oczywista i powszechna wiedza, nawet dla ludzi nie interesujących się prawem.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.