Przeniesiono do działu Opisz swój przypadek. taurinnn
@Gondodi edit: scalono z HPPD - blackgoku
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
taka jakby blokada i nauczka żeby nigdy więcej do tego nie wracać ;D
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Sytuacja zaczęła wyglądać zgoła delikatniej jak przestałem pudrować, łykać, wtykać i wsadzać, iksde, obecnie ograniczam się do psychodelików, nomen omen najbardziej hppdogennych substancji, myślę że najmniej natarczywych w skutkach, jakie to było przejebane kiedy nie mogłem zasnąć bo widziałem 398482 obrazów na sekundę będąc trzeźwym, bo oczywiście tyle samo substancji miewałem wówczas w nosie, nie szarżujcie zdziry, jak chcecie mieć hppd to nie przez rozdupianie neuronów wraz z korzeniami..
Jedyne co zostało to męty, chwilowe uderzenia derealizacji i uczucie widzenia w 4k. To i tak dobrze bo w najgorszych chwilach miałem po prostu kwasową jazde na trzeźwo i wyraźne wizuale
Mam śnieg optyczny, powidoki itp. od 2011 - wówczas jedynie kilka razy w życiu paliłem zielsko. Tydzień temu wziąłem pierwszy raz w życiu ecstasy (mama - pół tabletki, jakieś 70-100 mg) i wypiłem w ten wieczór morze alkoholu. Czy możliwe, że mógłbym tym pogorszyć swoje objawy? Nigdy poza zielskiem (może 10x w życiu) i jednym razem z mama nie brałem nic więcej.
Sprawdzaj autokorektę proszę.
Ale Ty stwierdzasz, że pogorszyło się i pytasz, czy to od MDMA, czy może jednak nie widzisz zmiany i pytasz, czy mogłeś sobie pogorszyć zażyciem..?
I tak, jasne że mogłoby się pogorszyć.
Nie wiem, czy każdy narkotyk może pogorszyć śnieg optyczny i całą resztę, ale na pewno wiele substancji może.
MDMA z całą pewnością do nich należy, w ogóle substancje grzebiące przy receptorach serotoninowych (chyba 5ht2a) i/lub wyrzucające ogrom serotoniny mogą to powodować.
alkohol też może + szumy uszne gratis.
Aha i leki też mogą powodować/pogarszać śnieg optyczny np. risperidon czy escitalopram.
U mnie oba leki pogarszały.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł
Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.