Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5792 / 1188 / 43
Jak najbardziej się nadaje.,
Wszystko jest juz opisane.
Ktos napisał dobry przepis na odstawkę.
Benzo odstawił pregą,, a pregę odstawił czymś tam (nie pamiętam).
Po dawkach medycznych nic nie widać.

Tak na marginesie, dzisiaj poszło 450 mg i jest zajebiście.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 127 / 34 / 2
@misiek010101
16 stycznia 2020NegatywneWibracje pisze:
14 stycznia 2020zaqzax pisze:
Benzo odstawiłem za pomocą Pregabaliny, zaś Pregabaline odstawiłem przy pomocy Lamotryginy.

Polecam więc Lamotryginę w wysokich dawkach na odstawkę bądź redukcję Pregabaliny.
Zgadzam się, wartościowy protip.
Ooo tutaj :) :patrzy:
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
  • 2199 / 366 / 0
22 maja 2019kokstajskiboks1 pisze:
21 maja 2019blokowiska666 pisze:
21 maja 201904pain pisze:

Bardzo dobry mix dołączony do popularnego "CRF". SNRI + NaSSA zazwyczaj działają mocno antydepresyjnie jednocześnie nasilając lęki w dużym stopniu poprzez noradrenalinę. Myślę, że pregabalina w takim zestawie może działać w jakimś stopniu "terapeutycznie" ucząc reakcji na odbierane bodźce przy wysokim poziomie NA. Jak czujesz się dobrze ale masz lęki, to bierz i nie zastanawiaj się zbytnio tylko daj sobie trochę czasu :extasy:
Patrząc po profilach działania i czerpiąc z własnych doświadczeń, wiem, że to będzie znakomity mix tylko myślę nad podejściem magików do niego. Pierwszy raz od lat, leczę się na poważnie, nie ściemniając magiczki bo dobrze mi się z nią współpracuje i nawet wspominała o pregabie, tylko ona ostrożna jest i nie jestem pewien czy na to pójdzie, na dniach się dowiem.
Normalnie z mojego doświadczenia wszyscy piszą do wszystkiego może oprócz sytuacji w której bierzesz 10 opakowań alpry 2,0 i klonów %-D %-D %-D
Jeśli chodzi o mixy na CRF to przy SSRI ani SNRI nie mam pojęcia ale przy NaSSA to jest sztos i dobrze zbija lęki ale jeśli masz wyrobione GABA to nie baw się w 75mg bo to żart, lepiej zaczynać od 150mg 1-0-1 albo 1-1-1. Tolerancja rośnie i po roku już przy 300 mg 1-0-1 słabo coś czuję ale przynajmniej potrafię wyjść z domu xD

Tak, dodają pregabalinę, nawet w max dawcę (wg. ulotki jest to 600mg),
nawet, a nawet szczególnie jak bierzesz po kilka op klonów, baklo (tak, od tego samego) i jesteś wjebany i chcesz zejść z benzodiazepin i pochodnych.
Podaję własny przykład.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 5 / / 0
Biorę pregę 150-0-150 od 5 m-cy. Plus fluoksetyna w dawce 30 mg na dobę od prawie roku. Zawsze miałam problem z nadpobudliwością - machanie nogami, rozdrapywanie wszystkiego, obgryzanie skórek itd. ale teraz to jest jakiś koszmar - nasiliło się x1000. Prega mi pomogła z lękami i w sumie dzięki niej nie miewam w ogóle złych dni - wszystko jest do ogarnięcia i nawet mi się chce. Ale napięcie mięśniowe (czasem dostaje skurczów od spinania łydek czy ud zupełnie nieświadomie, np. leżąc w łóżku przed snem) i ciągle drapanie się i obsesyjne obgryzanie skorek, ocieranie nogami o siebie, ruszanie palcami u nóg non stop czy rozdrapywanie ran jest mega uciążliwe. Zastanawiam się czy raczej iść w odstawkę z pregą czy może poprosić leka o jakieś rozluźniające rzeczy. Btw. mam alprę ale jej działanie jest zbyt krótkie na te kompulsywne zachowania :( jakie rady? Ktoś ma podobnie?
  • 127 / 34 / 2
@niepowinnomnietubyc zdecydowanie powiedz o tym lekarzowi!
Tak. Prega w takiej dawce może Cię pobudzać w ten sposób.
Czy zaczęłaś od tej dawKi 150 mg ? bo to całkiem sporo jak na pierwszy raz.
Ja do takiej dawki doszłam po roku i nosi mnie na peak'u.
Są długo działające benzo oraz pochodne. > https://pl.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepiny_(leki)
Ja biorę również pochodną benzo - Klorazepat. Tylko, że słaby on może być. no i jest dość drogi.

Nie stosowałam, ale może... Baklofen? 👀
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
  • 506 / 102 / 0
Panowie i panie, jak jest z chlaniem na pregabie??? Na ulotce jest napisane ze nie wolno a w praktyce? %-D
  • 446 / 94 / 0
Nie polecam więcej, niż 2 piwa i to powoli, bo głowa może Cię mocno boleć po piciu lub nawet już w trakcie.

A poza tym te 2 wspomniane piwa działają na mnie jak 4-5 przy dawkowaniu pregabaliny 150-150-150.
  • 4603 / 2208 / 1
Chlanie po pregabie kończy się zazwyczaj spaniem i/lub utratą filmu. Do realizacji wyłącznie, gdy nie możemy zasnąć, a nie mamy pod ręką innego szybko działającego leku nasennego. Moga być oczywiście wyjątki od tej reguły, jak wszędzie, ale z zasady bach i budzimy się rano.
  • 506 / 102 / 0
Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi. Też jestem na 150, trzeba zatem uwazac gdzie i ile bedzie pite.
  • 1 / / 0
jestem na paroksetynie 40mg, dostałem pregabe na noc 75mg, nie czuje jednak by mnie usypiała, w jakiś sposób wogóle nie czuje jej, jak cukierek, czy warto spróbować 150mg, i czy wogóle może mnie uśpić w jakikolwiek sposób? :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.