Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 41 / 0
Moja kumpela obudzila sie kiedys o 12 w wisle a byla w klubie w kato do 5
  • 483 / 63 / 0
mi sie udalo skonczyc woodstock w totalnie obcym miescie, totalnie bez rzeczy (spodenki i skarpety), bez swiadomosci, bez godnosci, perspektyw, nawet telefonu
dluga historia i dosc specyficzna i nie chce jej tu opisywac, ale dzwonienie od stroza szpitala psychiatrycznego z obcego wojewodztwa o 8 rano w skarpetach: check
  • 12 / 7 / 0
Miałem 4 miesięczna kosę z ziomkiem którego znam od paru lat. I znowu się z nim pogodziłem.. Dałem mu 500mg mety na przechowanie, tylko na 2 dni. Powiedziałem mu że może walić cały czas, bo wiedziałem że maksymalnie wciągnie z 300mg, inaczej zgon. Spotykamy się po 24h a ten łeb oddaje mi tylko setkę. Sam w ciągu nocy zjadł 200, przedawkował i wyłączył się neuroleptykiem. 100mg dał na spróbowanie dla jakiegoś niepełnoletniego frajera, bo nie miał z kim ćpać. Nie wiem dlaczego nadal utrzymuje kontakt z tym zjebem. Myślę aby dać mu jakiegoś strasznie mocnego psychodelika i wkręcić go, że to zupełnie co innego. Dałbym mu to wieczorem to na pewno by go wywieźli do psychiatryka. Poschizowany typ. Wychodzi z domu bez komórki, bo jest niby na podsłuchu.
  • 239 / 45 / 0
Po tym poscie wnosze ze jestescie na tym samym poziomie - niech ci zrobi gale i bedzie zgoda
  • 1545 / 1586 / 0
26 stycznia 2020kacpergx pisze:
Moja kumpela obudzila sie kiedys o 12 w wisle a byla w klubie w kato do 5
tzn. w Wisle, tej rzece ? %-D jesli tak to rozwin swoja opowiesc :korposzczur:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 584 / 155
@Ankaaa, chodzi raczej o miejscowość Wisłę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 1586 / 0
^^biorac pod uwage nazwe watku to pewnosci nie ma :D dlatego spytalam czy chodzi o rzeke Wisle, bo ocknac sie w Wisle to juz mocno ´udana´ impreza by byla %-D
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 407 / 41 / 0
Obudzila sie w pociagu w wisle bez pieniedzy biletow z rozladowanym telefonem byla po koksie kilku pigulach i duzej ilosci alkoholu %-D
  • 46 / 28 / 0
Może nie narkomańskie, ale z życia apteki:
- Próbkę kału poproszę.

- Takie kapsułki do oczu, które łykam.

- Poproszę szerszeń [żeń-szeń].

- Syrop śledziowy [Gdy wypytałam, jakie ma mieć działanie, wyszedł... syrop prawoślazowy].

- Poproszę skurcz [magnez na skurcze].

- Hospicjumsept poproszę [Hospisept].

- Tabletki latexowe poproszę [pojęcia nie mam o co chodziło... a pan też nie wiedział, bo to ktoś go poprosił o kupno].

- Poproszę o maść z diabelskiego nasienia.

- Czy jest może... (wyciąga karteczkę) kość mańska?
Chwila konsternacji z mojej strony:
- Chodzi o maść końską?
- Tak.

- Chciałby pan 10 czy 20 tabletek?
- Tak.

- Czy jest coś na katar?
- A co by pan chciał? Tabletki czy psikacz?
- Coś niechemicznego.
- Wodę morską?
- Nie. Coś innego.
Myślę. W końcu podaję Euphorbium i mówię:
- To mam taki homeopatyczny Euphorbium.
- A co on ma w składzie?
- Czary-mary.

- Poproszę chlorchinaldin w maści.
- Przykro mi, ale jest na receptę.
- Pani jest chyba śmieszna. Nie zna się pani na lekach najwidoczniej.
- Proszę mnie nie obrażać, ta maść jest wyłącznie na receptę, może pani pomyliła nazwy.
- Ja się nie mylę! Pani czeka, ja zadzwonię do męża.
Wraca z karteczką, na której jest "Clotrimaz". Mówię do niej z uśmiechem:
- Ooo, czyli jednak inna nazwa niż chlorchinaldin! Już daję Clotrimazolum.
A ona do mnie:
- No chyba jednak się pani pomyliło. Ja mówiłam dobrze, a to pani nie zrozumiała.

Swojego czasu spotkałem się z doktor, która notorycznie wypisywała Relanium dla swojej matki.
Po mniej więcej 2-3 miesiącach regularnych wizyt pacjentki w aptece stwierdziłem, że może należy poinformować o konsekwencjach.
- Proszę nie brać tak często tych leków, bo silnie uzależniają.
W odpowiedzi oprócz wyzwisk, kim to nie jest jej córka i jak karygodne jest moje zachowanie, usłyszałem:
- Tyle lat już łykam te tabletki, a jeszcze się nie uzależniłam.

Autentyk z mojej pracy w aptece - przychodzi facet odebrać dla żony gałki dopochwowe robione w aptece:
- Pani magister, a jak żona ma to stosować?
- Tu ma pan napisane - raz dziennie dopochwowo.
- Aha (dłuższy namysł) ... A czy ma pani może jakąś pochwę, bo nie jestem pewien, czy żona ma?

- Czy dostanę mleko Debilon?

- Poproszę Striptiz intensywny na bolące gardło [Strepsils Intensive].

- Płyn do płukania jamy intymnej.

- Poproszę nasienie koziorożca / Poproszę kazirodkę [kozieradki].

- Poproszę sól filozoloficzną.

- Poproszę 3 kompresory 10x10 cm.

- Maść na świąd osobisty.

- Test przeciwciążowy.

- Poproszę takie tabletki dla syna, żeby synowa po wiosce się nie puszczała.

- Poproszę coś na pocenie się mózgu.

- Stoperan do uszu.

- Nie chcę tego tranu, bo mi po nim łuski rosną.

- Maść z zęba diabła [maść z czarciego pazura].

- Poproszę Sex [miał być Zyx].

- Poproszę Halopierdol [Haloperidol].

- Nie pamiętam, jak to się nazywało, ale jak mi pani pokaże, to będę wiedział, że to ten lek.

- Maść z ptaka borsuka [Maść z sadła borsuka].

- Proszę pani, ja chciałabym zapytać się o ciut mniejsze czopki. Nie mogę ich połknąć. A jak połknę, to strasznie odbija się mydlinami.

- Poproszę takie tabletki na rzucanie palenia... Tylko nie Desmoxan, bo koleżanka to stosowała i miała takie erotyczne sny potem i strasznie się męczyła (a w ulotce napisali, że mogą być dziwne sny).

- Jakąś maść na ból dolnej części pleców [Jak się okazało - maść na hemoroidy].

- Poproszę Jebuprom.

- Jajowy pojemnik na kupę
  • 407 / 41 / 0
A to mi sie kiedys zdarzylo powiedziec poprosze metkata jak poszedlem po sudafed %-D %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.