Przede wszystkim, jaki substrat? Jeśli nie robisz ciastek, a np. kolonizujesz tylko żyto, to możesz wstrząsnąć słoikami by rozbić grzybnie by doszła do każdego miejsca.
Do tego może to być też kwestia wentylacji, jeśli nie ma jak uciekać dwutlenek węgla to grzybnia się udusi.
Może temperatura jest zbyt niska w miejscu gdzie trzymasz słoiki.
08 stycznia 2020Kanon pisze: Supstrat to wermikulit i maka z brązowego ryżu odmiana dutch king dzień 27 z czego tak jak napisałem wcześniej wszystko szło w dobrym kierunku ze wszystkich stron idealnie bez niepożądanych kolorów tylko przy dnie zostało minimalnie nie skolonizowane temp 27C mata grzewcza i termostat // foty bym chętnie wrzucił ale nie obyty jestem z tym forum i niewiem jak xp
08 stycznia 2020Kanon pisze: Supstrat to wermikulit i maka z brązowego ryżu odmiana dutch king dzień 27 z czego tak jak napisałem wcześniej wszystko szło w dobrym kierunku ze wszystkich stron idealnie bez niepożądanych kolorów tylko przy dnie zostało minimalnie nie skolonizowane temp 27C mata grzewcza i termostat // foty bym chętnie wrzucił ale nie obyty jestem z tym forum i niewiem jak xp
Możliwe, że substrat przy dnie jest za mocno ubity i grzybnia nie jest w stanie się w niego wgryźć, ale bez zdjęć to trudno orzec.
Kiedy to się pojawiło? Ma jakiś zapach? Jaką masz temperaturę, wilgotność, jak często wietrzysz itp.?
Mi to wygląda na metabolity, znaczy, mówiąc wprost, grzybnia zrobiła siku, ale głowy sobie za to nie dam obciąć. Za mało danych.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.