Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Co do french pressa to polecam fajna sprawa, 0 fusów.
Czy miał ktoś po yerbie tak że ciężko się łapało oddech ( takie uczucie jakby powietrze nie dochodziło do płuc), dopiero ziewami dawało się odczuć wypełnienie.
Co do tego uczucia to jak się przesadzi z kofeiną to tak bywa (mi się zdarza, jeszcze jak się od kawy odwodni i jest jakiś stres), chyba że jeszcze w grę wchodzą jakieś problemy zdrowotne to tym bardziej.
Żeby lepiej się siedziało + skupienie
Dobrze mi się komponowalo z bzd ale się wjebalem w nie i odstawilem już i nie wrócę do tego.
Ciśnienie = 143/100
Tetno = 116
W pierwszych dniach można było odczuć wyraźną stymulacje i wzmożoną pracę serca, ale teraz? Być może mój organizm się zaadaptował, pije zalanie po zalaniu i cieszę się dobrym humorem i dobrodziejstwami yerby bez żadnych sercowych ekscesów. Dzięki temu mogę tak samo zasmakować zwykłej kawy zagryzionej deserem, bez obaw, że przez następną godzinę będę borykać się z wysokim pulsem. To są małe rzeczy, ale cieszą
Ciśnieniomierz obecnie potrafi pokazać magiczne 120/80, tętno 55-80. Wcześniej puls przez cały dzień w granicach 85-100
Jednak nie oszukujmy się też, o tym wszystkim mogłem jedynie pomarzyć, kiedy dzień w dzień paliłem pety i e-pety. Także jeżeli ktoś pali, to niech przestanie
A piję zawsze Amande Despalada, w serduszku mym na zawsze. Najpiękniejsza, najpyszniejsza
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.