Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 525 / 55 / 0
Pierwsze wrażenia - cenowo to gra nie warta świeczki, 2 dychy za 100 gram a wydajność też nie jest oszałamiająca. Jako zamiennik kawy to wole już yerbę, tylko taką odmianę co mi smakuje. Bo generalnie to jest wada - jak pije tą guayusę to mam uczucie jak bym wlał do ust jakąś "niedorobioną" herbatę i to taką, która się przez noc przestudziła bo ktoś zapomniał wieczorem wypić :) Mając obecnie wyrobioną bardzo dużą tolerke na kofeinę nie mogę powiedzieć bym jej nie czuł i co do profilu działania też się zgodzę - redukuje tą cielesną "nerwówkę" jak przy kawie (może to role tej L-Teaniny a może innych dodatków też) ale z drugiej przekłada się właśnie na tą senność i zmęczenie - może inaczej bym to czuł po przerwie od kofeiny. Jeszcze coś mnie brzuch pobolewa ale nie mam pewności czy to ma jakiś związek bo mogły odegrać rolę inne czynniki.

---------------------------------

Dodam dwie ważne kwestie - trzeba uważać, bo przez chillujące działanie można nie wyczuć działania kofeiny, co może prowadzić do przedawkowania, co mi się przydarzyło, na szczęście w miarę szybko się uspokoiło.
Jeśli ktoś szuka czegoś do nauki, to nie polecam, nie nadaje się w mojej ocenie właśnie przez te efekty.

Scalono. taurinnn
  • 577 / 177 / 0
Rzeczywiście można łatwo przedobrzyć bo tak gładko wchodzi w przeciwieństwie do kawy czy energetyków. I do tego jak się worek cały zużyje w kilka dni to później ma się gdzieś dzień czy dwa dni zauważalnej depresji i marazmu.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 1174 / 222 / 23
Herbata droga, ale na pewno o wiele tansza niz zabawa z Kava Kava na ktora stac chyba tylko klase srednia xD
Lepsza od Yerby moim zdaniem. Stymulacja nie dziala tak nieprzyjemnie, wydaje sie jakby to byl mix speeda i uspokojenia. Polecam sprobowac jak ktos jest fanem stymulujacych herbatek
  • 1 / / 0
Czy można przy regularnym piciu Ilexy czasami zaparzyć sobie napar z lukrecji, która jest iMAO? :-)
  • 1174 / 222 / 23
@kavka
Lukrecja jest dosyć słaba, więc nie umrzesz. Za to dodam, że jak brałem kurkuminy, fenidaty, yerby i dowaliłem Ilexa to tak mi pikawa waliła jak wstawałem, że przez godziny leżałem, żeby nie mieć takich akcji. Czytałem, że Ilex ma o wiele mocniejsze działanie jeżeli chodzi o iMAO niż jej yerbowy kuzyn
  • 29 / / 0
Bardzo lubie kave, heady/balanced. Czy ilex dziala jakos podobnie? Mozna laczyc je razem? Jaka ilex zamowic?
  • 577 / 177 / 0
@Romek12
No najlepiej go ze sklepu zamówić. :korposzczur:
Do kavy to nie jest nijak podobne, bardziej do yerby, czy po prostu do herbaty.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 1 / / 0
Cześć. Czy IG ma wpływ na jakość snu czy tylko pozwala łatwiej wywołać świadome sny?
  • 828 / 253 / 0
@mishka49 mi nigdy nie pomogło w świadomym śnieniu, natomiast poprawiło zapamiętywanie snów. Ale wydaje mi się, że żeby w pełni się ta roślinka uruchomiła potrzeba długiego snu.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 142 / 35 / 0
17 września 2021mishka49 pisze:
Cześć. Czy IG ma wpływ na jakość snu czy tylko pozwala łatwiej wywołać świadome sny?
czy świadomy sen to nie wiem, ale ogólnie rzecz biorąc po IG sny w moim przypadku są... popierdolone :korposzczur:
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.