Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Dziękuję za naprawdę solidną porcję informacji, z zielonego w temacie czuję się już (prawie) na tyle swobodnie, by instruować nowokolegów w zakresie co i jak, żeby się nie zabić ; )

Swoją drogą - odkwaszacz to jest must have w całym procesie, czy tylko i wyłącznie, gdy się zrobiło zbyt kwaśny roztwór? Metodę kochanka_opium przetestowałem połowicznie, gdy dodałem zbyt mało zakwaszacza, a za dużo alkoholu - myślałem, że spali mi żyły (i chyba pośrednio spaliło). Jeszcze jedno pytanie a propos zamiany etanolu na metanol w całym procesie - nie dość, że całość przebiega dokładniej, to cały proces przebiega znacznie szybciej, mam rację? Zamierzam się w niego uzbroić na dniach, niech tylko miną święta.

Co do mojej kolejnej próby, która miała miejsce przed chwilą - znów zasnąłem przy stole (pomimo eksperymentowania z dawkami, przy których zasnąć nie powinienem) - no cóż, nadal proces szukania tej 'mojej dawki' pozostaje otwarty, a po każdej próbie zamierzam informować w tym o to temacie. Kolejna próba będzie jakoś za niedługo, swoją drogą mam deja vu, gdy ponad godzinę temu również czekałem aż fentanyl rozpuści się w etanolu... Jak wygląda rekreacyjne używanie tej substancji? Strzał > sen > powtórz :)? Chciałbym poczuć coś innego i przerwać tą fatalną pętlę. Jeszcze raz dziękuję za pomoc @Jamedris

=====================================================

Czy ma ktoś może informacje ile wynosi biodostępność fentanylu domięśniowo? Na internecie próżno się doszukać.

Scalono. Nepenthee
  • 6 / / 0
część, piszę po raz pierwszy tu, witam Wszystkich i pozdrawiam
przejdę ko konkretu:
mam kilka plastrów matrifenu 50 mikrogramów na godzinę
z opiatami mam doświadczenie tylko tramal i sevredol (sporadycznie) - retardy
tylko droga doustna, kiedyś jeszcze jakiś plater morfinowy żułem
czy i w jakiej ilości da się osiągnąć efekt tramalowy, tramal mnie nie kopie, miło uspokaja i daje siły
10 tabl. 150 mg nie robi większego wrażenia, 4-5 absolutne min.
doradźcie proszę co z tym matrifenem, dodam że tylko droga doustna lub jak zalecają w ulotce klejenie :)

pozdrawiam
dd

Przeniesiono do wątku ogólnego fentanylu. taurinnn
  • 43 / 2 / 0
Ja z kolei zapytam o plastry Sandoza - nie odbiegają jakością ani niczym innym od tych Durogesica? Dawka taka sama - 100 ug/h, tylko w plastrze jest więcej tego fenta, mianowicie 23, 2 mg. Przy tolerancji na 200mg morfiny i.v, jaka dawka podjęzykowa będzie mnie klepać, a jaka dawka po przyklejeniu plastra będzie mnie przyjemnie grzać? Mam kalkulator dexa, ale ciężko tam wyliczyć akurat ten konkretny przykład.
  • 139 / 17 / 7
27 grudnia 2019pytanie123 pisze:
przejdę ko konkretu:
czy i w jakiej ilości da się osiągnąć efekt tramalowy, tramal mnie nie kopie, miło uspokaja i daje siły
doradźcie proszę co z tym matrifenem, dodam że tylko droga doustna lub jak zalecają w ulotce klejenie :)

pozdrawiam
dd

Połowa plastra do gęby, pod język albo pod policzek i czekasz aż zacznie działać po czym wyciągasz i odkładasz. Jeden plaster starcza na kilka razy, aż przestanie się kleić i działać.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 43 / 2 / 0
@Jamedris Chciałbym zadać jeszcze raz pytanie, na które nie odpowiedziałaś. Odpowiedź wydaje się logiczna, ale logika nie jest dobrym doradzcą w przypadku substancji, które dawkuje się w ug. Czy po zakwaszeniu ODKWASZACZ(glicerol 85%) jest konieczny? Z Twojego posta idzie wywnioskować jakoby był konieczny, nawet w przypadku dobrze uzyskanego pH w roztworze, logicznie rzecz biorąc, jeśli pH w roztworze się zgadza, to na co jeszcze tam ten glicerol.

Zahaczyłem też wszystkie sklepy aptekarskie. apteki i sklepy chemiczne w poszukiwaniu metanolu - na próżno (natomiast mina sprzedawców - bezcenna). Został mi zakup przez internet, co nie jest taką głupią inwestycją, biorąc pod uwagę fakt. że koszt za litra waha się w okolicach tych kilkunastuzłotych. Mógłby mi też ktoś pokrótce opisać wyższość metanolu nad etanolem w procesie ekstrakcji fenta z plastra? Z góry dziękuję.
  • 2116 / 630 / 0
Jeżeli tylko jesteś w stanie podać przygotowany roztwór, to nie musisz używać ani sody, ani glicerolu; jest tylko dla zmiany pH i w konsekwencji mniejszego bólu oraz zniszczenia kabli. @Holstein

I ech, tak, charakterystyczne dla fentanylu są te przebudzenia z myślą "ja już podałam? Hrrrrr, chyba tak, hmm, ojezujakboląmnieplecy, gdzie jest ta pompka... Aaaa, bo znowu przez krzesło wisiałam pół godziny, no to podałam, musi być na podłodze". %-D

I metanol to raczej... internetowo chyba najłatwiej ;) Nawet na portalu przychodzącym jako pierwszy na myśl po myśli "zakupy internetowe". Ewentualnie doczytaj, gdzie używa się metanolu (wspominałam - protip to żużel, odlać kilkanaście ml, a czasem lepiej już o te 0.5l poprosić by wyglądać sensowniej, dla kogoś używającego do motoru to nie będzie problem, jak tylko ładnie się poprosi z dobrym powodem) i pomyśl, czy znasz kogoś interesującego się daną dziedziną - może ma i nie zaszkodzi zapytać. Wysyłkowo często cena produktu jest mniejsza niż wysyłki, dlatego taki zakup to w sumie kwestia jednego razu i większego baniaczka.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2809 / 364 / 0
Ja mam problem z fentem .. a wiec wkladam pod jezyk i pod policzki ( lacznie polowa plastra 100ug 23.2fenta sandoza fentamx ) i nic nie czuje kompletnie ? . Co zrobic ? Pamietam pierwsze 3 razy jak pieknie osiagalo sie ten "STAN" a teraz zupelnie nic a nic ? Tak szybko tolerancja na fenta skoczyla ? O co chodzi ? Co jest nie tak ? Odpowie ktos ?
  • 6 / / 0
28 grudnia 2019skeletron pisze:
27 grudnia 2019pytanie123 pisze:
przejdę ko konkretu:

pozdrawiam
dd

Połowa plastra do gęby, pod język albo pod policzek i czekasz aż zacznie działać po czym wyciągasz i odkładasz. Jeden plaster starcza na kilka razy, aż przestanie się kleić i działać.
Doradco Wspaniały!
drobne zapytki:
1. wyciągam z dzioba jak poczuje najmniejsze działanie?
2. jak zabezpieczam na przyszłość?
3. po jakim czasie (w dużym przybliżeniu) mam wyciągnąć czyli zarazem poczuć działanie?
4. nie brać wcześniej tramala?
5. jak to się ma do afo lub clona? bo jak złapię panikę to nie chcę dolać oliwy ...
6. to serio takie niebezpieczne?
pzdr i wielkie dzięki, bo leży i korci :)
  • 2116 / 630 / 0
pytanie123 pisze:
(...) tylko droga doustna,
To plus małe doświadczenie to główny czynnik, dla którego radzę na razie odejść od tematu i zostawić plaster na później, a jeśli nie, to zrobić MINIMALNY chociaż research.
Dlaczego? Patrz ostatnią odpowiedź.

pytanie123 pisze:
kiedyś jeszcze jakiś plater morfinowy żułem
AFAIK nie istnieją/nie istniały takie plastry. Mogła być to buprenorfina albo fentanyl.

pytanie123 pisze:
6. to serio takie niebezpieczne?
pzdr i wielkie dzięki, bo leży i korci :)

Nieeee mordeczko ty moja, no co ty, co ci taka folia zrobi niby jak ty zdrowy chłop, tak sobie wszyscy robimy jaja z tymi pogrzebami i tak dalej od kilkuset stron (ten temat + reszta fentanylowych + zgony), hihihi, ostrzeżenia od NL i innych państw czy testy na fenta to tylko pranki jak na youtube, a definicję "siły" na wiki i badania na pubmedzie to też jakiś jajcarz edytował :) /sarcasm

...

Polecam DHC Continus 60/90mg.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 43 / 2 / 0
Mam tolerancję na 200g morfiny, 2.5mg fentanylu, Chciałbym sobie przykleić plaster, tak, żeby mnie wygrzało - ile bym musiał przykleić? Mam 100 ug/h FX fentanylu z Sandoza.

Nie mam już żył, więc i.v odpada. Ew. ile bym musiał wziąć tego fenta, żeby mnie wygrzało (podjęzykowo)? Na razie zamiast działania rekreacyjnego - nic nie czuję.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.