Kary są cieżkie za narkotyki, 15 lat więzienia niby, a więzienia pewnie fatalnej jakości, pierdolona policja czasem niby udaje sprzedawców narkotyków zeby wrobić kupujących. Najlepiej niby u czarnych załatwiać albo u barmana.
Ponadto jest powszechny czarny rynek leków na recepte i można adderall, tramadol, benzo kupić..
[cut]
O łączenie dragów z lekami, pytaj w odpowiednich działach. Mając zaburzenia schizotypowe, powinieneś sobie darować ćpanie / jarekjurek
:yay:
Na tej plaży jest szansa,że kupicie.
https://youtu.be/T7lXJYIdLuQ
Kary są drakonskie, często tłuką w więzieniu, jak ktoś lubi.
Co do narkotyków tak nie karali póki turyści jak Anglicy w Krakowie nie odpierdalali maniany.
Później ostro zaostrzyli kary wcześniej było głupi turysta płaci to dobrze(seks turystyka) i niech cpa ostro jest zysk.
Jednak aby uspokoić walki uliczne musieli tak zrobić.
Są też takie dzielnice,że policja przymyka oko jednak za blanta można dostać 50 batow czasem publicznych.
Niby od grudnia mają wrócić do większej wolności by kasę trzepac.
Z narko nie ma co kombinować bo można średnio skończyć.
Ja podpity zapytałem sprzedawcy na takim straganie wielkim o zioło, to mnie zaprowadził na tyły swojego stoiska, wyjął worek taki po ziemniakach i mi pokazuje jebany jakieś zielsko - oczywiście to weed nie był ale liczył, ze jakiś niekumaty turysta i może łyknie.
A ze o weed mi chodziło na pewno zrozumiał bo mrugal okiem i gadał Jamajka Jamajka
O jakieś cięższe rzeczy nawet nie próbowałem pytać.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.