Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
Posty: 142 • Strona 7 z 15
  • 124 / 11 / 0
Wyszło tak, że wyrwałem dopiero teraz. Ciastko jakoś tak zmalało ale chyba to normalne?
Nie wiem ile gram bo nie mam wagi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
  • 57 / 15 / 0
No dadzą na oko 14g suchego.
To że ciastko zmalało to nie wiem, może po prostu oddało sporo wody i o.
Zalewaj i dawaj kolejny rzut, warto zrobić też printy przy nastepnym rzucie.
  • 124 / 11 / 0
Nie zalewałem ponownie wodą tylko od razu do torby.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
  • 476 / 291 / 0
Ciastko zmalało, bo oddało wodę, a teraz radziłbym właśnie ponownie zalać, odczekać przynajmniej godzinę, nadmiar wody usunąć i wtedy dopiero włożyć do torby. Zawsze tak robiłem i urobek był więcej niż zadowalający.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 124 / 11 / 0
Przy ściankach pudełka zrobiła się taka przestrzeń. Od początku była, ale nie taka duża jak teraz. Mam nadzieję że widać na foto. A no i dzisiaj doszła waga i zważyłem grzyby i wyszło 192 g a największy okaz 27 g. Póki co leżą na gazecie na szafie. Może kupię suszarkę do grzybów...Tak na oko to ile może zająć suszenie jak sobie leżą na takiej gazecie w temperaturze pokojowej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2019 przez drybler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
  • 10 / 3 / 0
to nic nie szkodzi że zmalało,zalej wodą jak piszą wyżej na 2,3 godz i do wora
  • 57 / 15 / 0
Wrzuć je na kaloryfer, to będzie kwestia dnia nawet i wyschną.
  • 106 / 7 / 0
Zależy jaka masz temperature w domu, w moim przypadku 2 dni wystarczyły do tego by wyschły, jednak twoje wydają się mieć zdecydowanie grubsze trzony, więc może to zając trochę dłużej. Niemniej jednak jest to kwestia kilku dni. Co do kurczenia ciastka, u mnie wyglądało to tak samo.
  • 3455 / 727 / 9
19 grudnia 2019drybler pisze:
Przy ściankach pudełka zrobiła się taka przestrzeń.
Normalnie prawo zachowania masy. Tak jak energia równa jest iloczynowi masy i prędkości światła do kwadratu. To przecież masa równa jest ilorazowi energii przez prędkość światła do kwadratu. Więc jasnym będzie, że jeśli grzyby dają nam niesamowitą energię wraz z kwadratowym :patrzy: dostrzeżeniem spektrum światła białego to będzie niestety dostrzegalny wyraźny ubytek masy substratu. Heh to jest niezbyt poprawna abstrakcja z tą fizyką. Ale choćby zwykła chemia w tym przypadku (bio)chemia to i tak obowiązuje zasada, że suma produktów jest suma masie substratów. Bless
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 124 / 11 / 0
Wyszło 22 g z hakiem, a 26g z tym dużym bydlakiem, który jeszcze do końca nie wysechł i trafi na kaloryfer. Jestem zadowolony, jednak w drugim rzucie będzie już gorzej, bo nie wiele tych grzybków się pojawiło.
Taka czarna smuga pozostawiona na gazecie na której się grzyby suszyły to zarodniki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
ODPOWIEDZ
Posty: 142 • Strona 7 z 15
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

[img]
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.