Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
=HarY= pisze: [ external image ]
Ładna? :)
od Holdena Cauffielda z "Buszującego w zbożu"
btw. czy to głupie nazywać swoją Salvię imieniem?
edit: dodaje fotke
[img]C:\Documents%20and%20Settings\gons\Moje%20dokumenty\Moje%20obrazy\salvia.jpg[/img]
Zauważyłam, że wszystkie szałwie nazywane męskimi imionami gniły(np. Olaf) wiec nie wiem czy Holden to dobre imię, no chyba, że jest żeńskie to zwracam honor :D.
I nie widzę fotki, nie wiem czemu.
[ external image ]
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
Ale i tak sie Ciesze bo moja pierwsza, mamuśka zresztą jest cała i zdrowa i cudownie zielona ;] tyle ze mi ją babcia połamała ;/ z 6 łodyg dwie ocalały xD
P.S ..po jakim czasie mogę odciąć największe liście aby roślinka jak najbardziej się rozkrzewiła ?
AJŃA: po co liście? liście przy rozkrzewianiu się przydadzą. najprościej będzie jak celem zrobienia sadzonki utniesz kawałek pędu głównego (czyli roślina matka straci stożek wzrosu. 2 w 1.). ale to dopiero jak jej parę węzłów dojdzie. obawiam się, że cięcie samych liści może rozkrzewiania za bardzo nie pobudzić.
P.S ..po jakim czasie mogę odciąć największe liście aby roślinka jak najbardziej się rozkrzewiła ?
zrób to najlepiej JUŻ
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.