Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 27 / 1 / 0
South park, arcydzieło dzisiejszych czasów. Zesrać ze śmiechu się idzie
  • 156 / 59 / 0
@Mescalone South Park, podobnie jak Family Guy i Simpsonowie, prezentuje dość nierówny poziom. Niektóre odcinki to absolutne perełki, do których można wracać dziesiątki razy, ale bywają też nawet całe sezony, w których po oczach wali brak pomysłów zapychany humorem toaletowym
  • 3455 / 555 / 2
05 października 2019nezumi1 pisze:
Zauważyłem, że odcinki niektórych popularnych seriali sprawiają wrażenie, jakby były pisane przez ludzi na psychodelikach dla ludzi na psychodelikach. W poniższych przykładach porównywałem odbiór przed i po paleniu i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że właściwy efekt otrzymujemy jednak na haju. Na teraz przychodzą mi do głowy:

Rick i Morty: "Rixty Minutes" S01E08, "Mortynight Run" S02E02, "Total Rickall" S02E04, "The Whirly Dirly Conspiracy" S03E05, "Interdimensional Cable 2: Tempting Fate" S02E08, "Morty's Mind Blowers" S03E08

Family Guy: "Seahorse Seashell Party" S10E02

BoJack Horseman: "Fish Out of Water" S03E04

Na razie dość kreskówkowo, postaram się uzupełniać listę, jeśli temat się przyjmie. Znacie inne przykłady nietypowych odcinków / sekwencji w znanych serialach?
Zwykla "Ukryta prawda" też dziala na mnie psychodelicznie, ta muzyka w tle jest tworzona chyba przez osoby psychodelicznie pogubione heheheheh.. Dobrze chociaz, że wszystko ratuje glos narratorki, ktorej barwa zdecydowanie koi ten przykry fakt.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 592 / 0
Caly rick i morty jest przesaczony psychodela , futurama rowniez zawiera tego typu odniesienia :ręka: :grzybki: :*
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 12475 / 2424 / 0
Przypomniał mi się mało popularny u nas serial Weeds. Tam cała rodzinka + przyjaciele zajmowała się produkcją, dystrybucją i konsumpcją zioła. Całkiem zabawne postaci i sytuacje.
Nie jest to serial najwyższych lotów (jak The Wire, czy Sopranos), ale polecam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.