Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 62 / 20 / 2
Jakie stosujecie wymówki i ściemy, żeby iść się naćpać? Mam na myśli wymówki dla partnerów, z którymi mieszkacie, rodziców, przyjaciół...
Sex po mecie najlepszy na świecie :hel:
  • 12825 / 2496 / 0
Ja potrzebowałem wymówek właściwie tylko 1 dzień w roku - wigilia.
Tradycją moją jest już spacer z lolkiem po kolacji (bez względu na pogodę - ostatnio była mega duża zamieć śnieżna :D)
  • 62 / 9 / 0
Kiedy przygotowywuję mak to żeby łatwiej zasnąć, kiedy trawę to dla przyjemności, a kiedy amanitki to na bóle kręgosłupa. Nie potrzebuję wymówek %-D
  • 308 / 17 / 0
Noo ostatni raz, bo później i tak już nie będzie kiedy xD
  • 384 / 39 / 0
15 listopada 2019jezus_chytrus pisze:
Ja potrzebowałem wymówek właściwie tylko 1 dzień w roku - wigilia.
Tradycją moją jest już spacer z lolkiem po kolacji (bez względu na pogodę - ostatnio była mega duża zamieć śnieżna :D)
Mam podobnie mowie ide na spacer i juz.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 20 / 2
Chodzi mi raczej o to, że jak mieszkacie z partnerem/partnerką i oni nic nie wiedzą, to co mówicie, jak chcecie sobie zapodać albo zrobić nockę np. chemsex?
Sex po mecie najlepszy na świecie :hel:
  • 447 / 45 / 1
Byłem na drugiej zmianie w pracy, a był to okres świeżo po rozstaniu z dziewczyną. Dostałem powiadomke, że paczka z benzo czeka na poczcie (otwarta do 20, był piątek, sobota nieczynna), więc telefon do brygadzisty o 18 że się źle czuję xd
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 2242 / 373 / 0
Wymówki są dla słabych.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 850 / 262 / 0
Silni ćpają zawsze i wszędzie!
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 225 / 22 / 0
Dokładnie tłumaczyć się dlaczego trzeźwy a nie ...[emoji48]
Swiat na trzezwo jest nie do przyjecia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.