Wpierw tydzień ładowania ustrojstw na grypę - paracetamol, ibuprofen z domieszkami.
Drugi tydzień - codziennie terapeutyczne ilości DXM (15-75mg na dzień), do tego:
poniedziałek - LSD, niedużo mj, 5 piw
wtorek - niedużo mj, ok. 4 piwa
środa - niedużo mj, ok. 4 piwa
czwartek - niedużo mj, ok. 4 piwa
piątek - niedużo mj, ok. 4 piwa
sobota - niedużo mj, ok. 4 piwa I TUTAJ ZAUWAŻAM ASYMETRIĘ. Wcześniej jej nie było, sprawdzam swoje źrenice często. Miałem nadzieję, że to jednorazowa akcja, może jakaś mini sigma od DXM i otrworzyło mi się trzecie oko, które skorzystało z uprzejmości oka prawego, które to się powiększyło ;-)
Później 2 miesiące żadnej nawrotki. W międzyczasie paliłem kilka razy, nie notując asymetrii. Raz kodeina, raz jakiś stymulant - wpływ na źrenice miały symetryczny. alkohol/alpra, jeśli w ogóle miały wpływ to też równy.
Wczoraj, po samym paleniu znów zauważam asymetrię.
Różnicę w wielkości ukazano na zdjęciu załączonym. Nie jest to ogromny dysonans, acz zauważalny. Bać się? Pęknie mi coś w bani? Odwiedzić lekarzyka?
Na jakiś czas odstaw psychodeliki i mj, iść do lekarza nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest to powiązane z układem nerwowym.
Po upływie 2 godzin pacjentowi podano 150mg DXM, reakcje źrenic wciąż równe.
Przez kolejnych kilka godzin aplikowano również marihuanę, która wywierała na źrenicach równe wrażenie - nie zanotowano żadnych asymetrii. Zanotowano jedynie nieoczekiwaną zmianę zachowań podopiecznego - bełkotał coś, że ma "niezłego tripa" stroniąc od wyjaśnień.
Poza tym pacjent kilkukrotnie poddawany był próbom diagnostycznym przy użyciu THC, w różne dni, bez towarzystwa innych medykamentów; problem asymetrii nie wystąpił.
Wychodzi na to, że asymetria pojawia się nieregularnie i rzadko. Chuj wie, jeśli coś mu jebnie, to byle za długo nie bolało.
a tak w ogole to możesz poprosci kogos z rodziny czy znajomego zeby popatrzyl Ci w oczy i zobaczyl czy rzeczywiscie tak jest bo mozliwe ze np jak robisz zdjecie czy ogladasz sie w lustrze to patrzysz na to oko rpzez co ozrenica sie powieksza, rowniez bardzo dlugie siedzneie przed komputerem czy sztucznym swiatlem w ciemnym pomieszczeniu moze powodowac ze oczy pozniej moga miec klopoty z dostosowaniem sie do naturalnego swiatla
W ogóle nieraz zauważam, że w ciemnym pokoju z włączonym jedynie komputerem, zamykam w którymś momencie jedno oko. Z reguły wtedy, gdy zamierzam niedługo usnąć. Nie wiem czy to coś sygnalizuje. Wzrok mam dobry.
W towarzystwie sztucznego oświetlenia (i niekoniecznie jasnego) rzeczywiście często przebywam, więc i w tym może coś być
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.