Wpierw tydzień ładowania ustrojstw na grypę - paracetamol, ibuprofen z domieszkami.
Drugi tydzień - codziennie terapeutyczne ilości DXM (15-75mg na dzień), do tego:
poniedziałek - LSD, niedużo mj, 5 piw
wtorek - niedużo mj, ok. 4 piwa
środa - niedużo mj, ok. 4 piwa
czwartek - niedużo mj, ok. 4 piwa
piątek - niedużo mj, ok. 4 piwa
sobota - niedużo mj, ok. 4 piwa I TUTAJ ZAUWAŻAM ASYMETRIĘ. Wcześniej jej nie było, sprawdzam swoje źrenice często. Miałem nadzieję, że to jednorazowa akcja, może jakaś mini sigma od DXM i otrworzyło mi się trzecie oko, które skorzystało z uprzejmości oka prawego, które to się powiększyło ;-)
Później 2 miesiące żadnej nawrotki. W międzyczasie paliłem kilka razy, nie notując asymetrii. Raz kodeina, raz jakiś stymulant - wpływ na źrenice miały symetryczny. alkohol/alpra, jeśli w ogóle miały wpływ to też równy.
Wczoraj, po samym paleniu znów zauważam asymetrię.
Różnicę w wielkości ukazano na zdjęciu załączonym. Nie jest to ogromny dysonans, acz zauważalny. Bać się? Pęknie mi coś w bani? Odwiedzić lekarzyka?
Na jakiś czas odstaw psychodeliki i mj, iść do lekarza nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest to powiązane z układem nerwowym.
Po upływie 2 godzin pacjentowi podano 150mg DXM, reakcje źrenic wciąż równe.
Przez kolejnych kilka godzin aplikowano również marihuanę, która wywierała na źrenicach równe wrażenie - nie zanotowano żadnych asymetrii. Zanotowano jedynie nieoczekiwaną zmianę zachowań podopiecznego - bełkotał coś, że ma "niezłego tripa" stroniąc od wyjaśnień.
Poza tym pacjent kilkukrotnie poddawany był próbom diagnostycznym przy użyciu THC, w różne dni, bez towarzystwa innych medykamentów; problem asymetrii nie wystąpił.
Wychodzi na to, że asymetria pojawia się nieregularnie i rzadko. Chuj wie, jeśli coś mu jebnie, to byle za długo nie bolało.
a tak w ogole to możesz poprosci kogos z rodziny czy znajomego zeby popatrzyl Ci w oczy i zobaczyl czy rzeczywiscie tak jest bo mozliwe ze np jak robisz zdjecie czy ogladasz sie w lustrze to patrzysz na to oko rpzez co ozrenica sie powieksza, rowniez bardzo dlugie siedzneie przed komputerem czy sztucznym swiatlem w ciemnym pomieszczeniu moze powodowac ze oczy pozniej moga miec klopoty z dostosowaniem sie do naturalnego swiatla
W ogóle nieraz zauważam, że w ciemnym pokoju z włączonym jedynie komputerem, zamykam w którymś momencie jedno oko. Z reguły wtedy, gdy zamierzam niedługo usnąć. Nie wiem czy to coś sygnalizuje. Wzrok mam dobry.
W towarzystwie sztucznego oświetlenia (i niekoniecznie jasnego) rzeczywiście często przebywam, więc i w tym może coś być
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.