Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9452 / 1854 / 2
02 listopada 2019DuchPL pisze:
Mięso / Jaja ...i Wino
W innym miejscu opisywałem ten schemat ale z piwem.
Niewielkie ilości nawadniają, uzupełniają wit z gr B i obniżają cukier.
02 listopada 2019kanabinoid pisze:
wciel w życie dietę starożytnych wojów (zapewne opartą na Naturalnych produktach)
Buhehe
A zdajesz sobie sprawę, że są ludzie którzy nie ćwiczą a siły mają więcej niż 90% kulturystów?
Wiesz skąd ta sila?
Tu trzeba się cofnąć do lat młodzieńczych adepta- jakiekolwiek ćwiczenia w wieku nastu lat powodują, że organizm zupełnie inaczej przerabia energię.

Nawet to kiedyś badali i wydolność człowieka który w młodości pływał do wydolności czy siły gościa który leciał w chuja to zupełnie inna bajka.
I chuja tu da kombinowanie z soja czy testosteronem.

Bo chyba nie twierdzi cię, że testosteron to najlepszy hormon.
Jeśli tak to zmartwie Was to tylko jeden element w naszym organizmie.

Ps sam kilka (czy tam naście) lat temu latałem na silke.
Kiedyś przyszedł gość ot z ulicy. Nagle mu się urodzilo, że będzie ćwiczyć.
Wycis na sztandze 70kg :-)

Ja cisnalem wtedy 90+ Gryf. Choć te przeliczniki ile kto ma w łapie czy ile wyciska "na raz" czy "na trzy" to zawsze było o kant chuja rozbić bo nie oddawało np wytrzymałości czy prawdziwej sily.

Jak już się prosiło o martwy ciąg czy podrzut to była seria pierdolenie o kontuzjogennosci czy o tym, że to sa chujowe ćwiczenia :-)
Może to była kwestia tego, że zawsze ćwiczenia plecowe szły mi lepiej niż klatka?
A może to kwestia tego, że przy plecach pracuje dużo więcej mięśni i stąd te ćwiczenia są bardziej wszechstronne?

A może to kwestia tego, że nie sztuką jest machnąć na szybko 90 kg ale wykonać ćwiczenie tak jak sztuka nakazuje z kilkoma sek przytrzymanie i powolnym ruchem w górę i w dół.
A taki schemat powoduje, że twardziele z 50cm w bicu i wyciskiem rzędu 110kg muszą zejść do 60kg...
Oj swojego czasu już niejeden miał kupe w majtach przy małym obciążeniu ale przy normalnym ćwiczeniu :-)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1931 / 446 / 4
02 listopada 2019Stteetart pisze:

W innym miejscu opisywałem ten schemat ale z piwem.
Niewielkie ilości nawadniają, uzupełniają wit z gr B i obniżają cukier.
dla facetów odradzam...
rzeczywiście na winie leci siła i beztłuszczowa masa... na piwie mnie zalewa
więc w odniesieniu do tego filmu
https://www.youtube.com/watch?v=6wXoL71pxAE

coś w tym jest.

Jednakże nic nie regeneruje mnie lepiej - niż piwo. raz na jakis czas 4pak dobrego browca ( zaznacza dobrego browca ) daje radę.
Miszczu w filmie wspomina także o soji... ale to akurat jako dodatek...

wspomniałeś o obniżaniu cukru? a w co zamieniany jest alkohol zwł. z piwa jak nie w cukier? osoby z cukrzyca powinny unikać w ogóle alkoholu...zwł pochodzącego z piwa.
Chyba, że o czymś nie wiem...
DXM
  • 9452 / 1854 / 2
wspomniałeś o obniżaniu cukru? a w co zamieniany jest alkohol zwł.
alkohol? W cukier?
W jaki sposób?
Kalorie z piwa jak najbardziej.

Ja już opisywałem swoj eksperyment.
2 piwka Lane+ hambek cukier 130 i po 2,5h cukier 75. Chujowe samopoczucie i bezsenność.
4 piwka i przed piciem normalny posiłek, w trakcie picia nic, po browarach normalny posiłek na bazie tłuszczy i białka i cukier przez te ok 4-6 h trzymał się na poziomie 83-88.

Co do pytania o cukier i alko.
alko w pierwszej kolejności może powodować hiperglikemie a docelowo hipoglikemie.
Problem- alko działa tak jeśli
A) nie jesz
B) wpieprzasz wegle

W przypadku cukrzyków chodzi o ciężkie do opanowania skoki cukru.
Ot i tyle.
więc w odniesieniu do tego filmu
Omijam takie filmiki, w 90% chłopaki powielają bzdury z for.
Gdybym 90% tych bzdur nie sprawdził na sobie to bym pewnie w to wierzył.

Edit
Ja pjerdole.
Zaś gadka o tym, że stres=kortyzol.
Do tego, że jak się ma podwyzszony testo to libido w górę, że dobry sen to testo.
Jak mówiłem, nic innego jak powielanie schematów.

Stres o czym pisano już setki razy to miliony czynników a ich efektem jest wzrost poziomu kortyzolu.
Schemat kortykoliberyna (crh)-acth- acth- kortyzol tylko tu znów trzeba rozpisać się o tym co podnosi crh.
No i fajnie jakby ktoś napisał co się stanie jak obnizysz kortyzol a nie obnizysz crh.
Bo uwalnianie kortyzolu zwrotnie blokuje crh... Tzn, że stres blokuje stres?

A juz całkiem zabawne jest to, że nadmiar kortyzolu to choroba (cushinga albo addisona zawsze mi się mylą).
A najzabawniejsze jest to, że jak ludzie wpieprzaja leki blokujące kortyzol to narzekają na niskie libido %-)

No ale bzdury można powielać.

Tak samo na libido i samopoczucie wplywaja setki czynników.
Wystarczy przejrzec temat o anhedonii w którym 90% ludzi ma dobry poziom testa a libido niskie... No ale przecież w myśl fachowca powinni mieć libido ZAJEBISTE.

Kiedyś jak jeszcze przegladales fora to było paru chłopaków którzy mysleli- nie powielali bzdur. Np zastanawiali się czemu blokować postęp blokujac kortyzol? Skoro katabolizm działa DOCELOWO anaboliczne to czemu to czynić?

W materiale brakuje uwag o prolaktynie, insulinie, o tym, że nadmierne obniżanie kortyzolu (przy użyciu np subst zwiekszajacych GABA-) rozbija hormony bo działa hamujaco na dopamine...

Ps 4pak to dużo.
Ja mówię o jednym góra dwóch piwach.
I to z zachowaniem alkoholowego bhp.
Tzn z niedopuszczeniem do spadku cukru i odwodnienia.
Wchodzić i głosować
  • 329 / 58 / 0
@Stteetart
Mój post to była ironia mająca pokazać jak bezsensowne jest to porównanie. Nie należę do osób upatrujących cudownych rezultatów w magicznych dietach. Odnośnie 110kg "twardzieli" z 50cm w łapie, co mają problem z wciśnięciem 100kg w tempie i pauzą, to nie zawracalbym sobie nimi głowy, bo nie mają oni nic wspólnego z treningiem (o ile w ogóle tak skrajne przypadki amatorów siłowni występują). Zwykli ludzie z ulicy mają więcej siły niż 90% kulturystów (czy może chodzi ci o wydolność, że chłopak 70kg sprawnie przebiegnie 10km, a 110kg kloc będzie miał problem?), co to za mitologia?
Temat siłowni jest obrośnięty ogromem mitów, jest pełno bywalców siłowni którzy machaja splity z priorytetem na "łapy i kaptury", nie mając przy tym pojęcia co to progresja, eliminowanie słabych ogniw, częstotliwość czy objętość treningowa. Mało tego jest pełno trenerów osadzonych w tych mitach treningowych rodem z kolorowych magazynów z przed 15lat. Od takich możesz usłyszeć, że martwy ciąg to ćwiczenie na plecy od którego możesz "zepsuć" kręgosłup, a przy przysiadzie nie możesz wyjść kolanami poza linię palców.
Polecam kanał Seby Kota (Faceless) jako źródło czerpania informacji o treningu siłowym. Gość z sukcesami trenuje trójbój siłowy (over 900kg w totalu) od ponad dekady, występował w strong wars, gdzie liczyła się nie tylko siła, ale także wytrzymałość i dynamika. W spojlerze jego przykładowy filmik traktujący o siłownianych mitach.
  • 9452 / 1854 / 2
03 listopada 2019kanabinoid pisze:
Zwykli ludzie z ulicy mają więcej siły niż 90% kulturystów
Chodziło oczywiście o pseudokulturystow którzy ćwiczą tylko klatę i bica.
Wchodzić i głosować
  • 2814 / 365 / 0
Klata i bicki zestaw dyskotekowy ;)
  • 1931 / 446 / 4
był okres że znajomy "odbywał kare więzienia 2 lat pozbawienia wolności" i o dziwo na drążku potrafił "na spacerze" wycisnąc 25x po 7 serii ... z waga 81 kilo... gdzie normalnie dla niego 15x to był maks.

Opowiadał wtedy, że ogarniał go ogromny stress ( kortylozol? ) wyjście na spacr - nie wiadomo kogo się spotka / co się wydarzy... ale to dawało mu pewnego rodzaju motywację do ćwiczeń ... dziś zapierdala jak robot... ale to co opisuje jak ćwiczyć bez tak na prawde diety / supli i wspomagaczy to magia... stress jest niezbędny - w pewnych zakresach jest motywacją i nie należy go bagatelizować => zbijać

Ludzie w trakcie ogromnego stresu są w stanie przekraczać pewne granice ... niektórzy są paraliżowani ( większość? )

Wszystko co wpierdzielamy - róbmy z głowa...

Dążenie ( dla facetów ) do wysokiego poziomu teścia to jedno, ale być może kosztem szeregu ( równie ważnych ) dróg jakie organizm musi przejśc abyśmy byli więksi / odważniejsi / silniejsi...
DXM
  • 1931 / 446 / 4
Mój post to była ironia mająca pokazać jak bezsensowne jest to porównanie. Nie należę do osób upatrujących cudownych rezultatów w magicznych dietach.
to masz problem - bo nic nie buduje harakteru / siły / masy / wytrzymałości / normalnego spojrzenia na świat jak optymalna dieta BEZ SUPLI I WSPOMAGACZY ... uwieńczona morderczym treningiem a nie machaniem dla machania... i odhaczenia "byłem na siłce" i jebnięcia sobie selfie
Odnośnie 110kg "twardzieli" z 50cm w łapie, co mają problem z wciśnięciem 100kg w tempie i pauzą, to nie zawracalbym sobie nimi głowy, bo nie mają oni nic wspólnego z treningiem (o ile w ogóle tak skrajne przypadki amatorów siłowni występują). Zwykli ludzie z ulicy mają więcej siły niż 90% kulturystów (czy może chodzi ci o wydolność, że chłopak 70kg sprawnie przebiegnie 10km, a 110kg kloc będzie miał problem?), co to za mitologia?
ja jestem typem z ulicy / ćpunem od 10 lat - wyciskającym 155 kilo 3x ... wczoraj dla przykładu atakowałem 160 kilo i prawie to miałem.
A to, że trening to min 2 godziny czasami dochodzący do 3 to mało? mam ci opisać co robię? serio? wydaje mi się, że atakujesz tu konkretnie mnie a ja tylko tak na prawde chciałem obalić mit sojii... gdzie chcę wręcz przed nią przestrzegać każdego faceta, który myśli o sporcie więcej niż tylko bieganie 20 min dziennie.
Soja to zło... i tyle w temacie.

Piszesz dla pisania, żeby zabłysnąć czy jak? jest tysiące przypadków, gdzie ludzie z "ulicy" osiągają większe sukcesy niż ludzie czynnie uprawijący trening od kilku lat - dlaczego?

ja w przeciwieństwie do wielu "ludków trenujących czy ze mną czy gdziekolwiek indziej" nie uważam się za kogoś nadzwyczajnie usportowionego... osiągam "swoje" sukcesy mniejsze czy większe... ale do uja pana "PIJĘ alko I ĆPAM" a przy okazji progresuję, w tej kwestii uważam... że coś jest nie tak ze stereotypami...
Temat siłowni jest obrośnięty ogromem mitów, jest pełno bywalców siłowni którzy machaja splity z priorytetem na "łapy i kaptury", nie mając przy tym pojęcia co to progresja, eliminowanie słabych ogniw, częstotliwość czy objętość treningowa. Mało tego jest pełno trenerów osadzonych w tych mitach treningowych rodem z kolorowych magazynów z przed 15lat. Od takich możesz usłyszeć, że martwy ciąg to ćwiczenie na plecy od którego możesz "zepsuć" kręgosłup, a przy przysiadzie nie możesz wyjść kolanami poza linię palców.
Polecam kanał Seby Kota (Faceless) jako źródło czerpania informacji o treningu siłowym. Gość z sukcesami trenuje trójbój siłowy (over 900kg w totalu) od ponad dekady, występował w strong wars, gdzie liczyła się nie tylko siła, ale także wytrzymałość i dynamika. W spojlerze jego przykładowy filmik traktujący o siłownianych mitach.
Jestem ciekaw czy wiesz ile "szajsu" ten typ wpierdolił... szkoda komentować przykład ... mogłeś zapodać lepszy.
Dobrze, że nie zapodałeś minikoxa jako przykład zajebistego wyglądu - który w przysiadzie bierze 40kg ( rzekome problemy z kolanami ) a na plecy nie potrafi się jednego razu podciągnąć ... to jest przykład ... MISZCZA, gdzie doradzanie w świecie stedydów uważa, za najwieksze osiągnięcie w jego życiu ( no i latanie z tosterem w szkole mając lat 16? pilnowanie posiłków? pobudka o 5:00 rano i bieganie? buahaha )

k$%^a napisałem to w dwóch postach proszę o scalenie.
DXM
  • 329 / 58 / 0
03 listopada 2019DuchPL pisze:
to masz problem - bo nic nie buduje harakteru / siły / masy / wytrzymałości / normalnego spojrzenia na świat jak optymalna dieta BEZ SUPLI I WSPOMAGACZY ... uwieńczona morderczym treningiem a nie machaniem dla machania... i odhaczenia "byłem na siłce" i jebnięcia sobie selfie
Magicznych diet w sensie dorabiania sobie do nich ideologii - twój kotletowy eksperyment. Wyniki osiągasz bo dostarczasz odpowiednią ilość kalorii, makro składników i mikroelementów, a nie dlatego że jesz jak pradawni wojowe. Nie rozśmieszaj mnie z poświęcaniem dla diety i budowaniem charakteru. Takie poświęcanie prawie zawsze kończy się powrotem do zagubionych kilogramów i złych nawyków żywieniowych, a nie "normalnym spojrzeniem na świat, siłą i charakterem"
Najlepsza dieta to ta, którą jesteś w stanie utrzymać w długim okresie
ja jestem typem z ulicy / ćpunem od 10 lat - wyciskającym 155 kilo 3x ... wczoraj dla przykładu atakowałem 160 kilo i prawie to miałem.
A to, że trening to min 2 godziny czasami dochodzący do 3 to mało? mam ci opisać co robię? serio? wydaje mi się, że atakujesz tu konkretnie mnie a ja tylko tak na prawde chciałem obalić mit sojii... gdzie chcę wręcz przed nią przestrzegać każdego faceta, który myśli o sporcie więcej niż tylko bieganie 20 min dziennie.
Soja to zło... i tyle w temacie.
Teraz ja mam Ci wymienić swoje wyniki?
To, że wyciskacz 160kg na klatce i nadużywasz wielokropka nie sprawia, że kocopoły które wypisujesz są bardziej wartościowe. Twoje podejście 2-3 h treningu jak ja się biedny poświęcam, nie co te pozery trenujące 20min dla selfi. Ciężko wypaść źle porównując się z najsłabszymi, a chyba się zgodzisz, że w odpowiedzialnym ćpaniu i wynikach w wyciskania leżąc nie wielu Ci na forum dorównuje. Soja taka zła, że chłop tofu ugryzie i cyk testosteron jak u 70 latka.
Łap przykład weganina kręcącego kosmiczne wyniki - Clarence Keenedy 306kg przysiad z pauza Uprzedzę zarzuty, gość jest naturalem i nie forsuje narracji, że ma takie wyniki, bo jest wege.
Piszesz dla pisania, żeby zabłysnąć czy jak? jest tysiące przypadków, gdzie ludzie z "ulicy" osiągają większe sukcesy niż ludzie czynnie uprawijący trening od kilku lat - dlaczego?

Dlatego, że samo ćwiczenie sobie kilka lat może nic nie znaczyć, gdy robi się to zły sposób. Posługując się takimi nic nie znaczacymi ogólnikami zawsze udownisz co tylko zechcesz , bo ludzie z "ulicy" to mogą być amatorzy trenujący jak zawodowcy, a "czynnie" trenujący to seba machajacy w poniedziałek klate i bica. Chyba, że masz na myśli zawodowych sportowców w takim razie czekam na "tysiące" przykładów.
Jestem ciekaw czy wiesz ile "szajsu" ten typ wpierdolił... szkoda komentować przykład ... mogłeś zapodać lepszy.
Dobrze, że nie zapodałeś minikoxa jako przykład zajebistego wyglądu - który w przysiadzie bierze 40kg ( rzekome problemy z kolanami ) a na plecy nie potrafi się jednego razu podciągnąć ... to jest przykład ... MISZCZA, gdzie doradzanie w świecie stedydów uważa, za najwieksze osiągnięcie w jego życiu ( no i latanie z tosterem w szkole mając lat 16? pilnowanie posiłków? pobudka o 5:00 rano i bieganie? buahaha )
To faktycznie podsumowałeś gościa - zawodowiec w sportach siłowych brał sterydy. Nic tylko kuć dupę i kręcić rekordy świata. Specjalnie wybrałem taki przykład, gość zajął się dopingiem mając już ogromny dorobek sportowy- 800kg w totalu, będąc członkiem kadry narodowej i wygrywając zawody z kontrolami dopingowymi. A ty mi wyskakujesz z minikoxesm i dla ciebie jest to obalenie tego co napisałem? To całkowicie podsumowuje twój tok rozumowania i forsowania swoich racji.

Z mojej strony temat wyczerpany, chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że kategoryczny podział na dobre i złe oraz dorabianie sobie ideologii w oparciu o dowody anegdotyczne może prowadzić do błędnych wniosków.
  • 22 / / 0
03 listopada 2019Stteetart pisze:
Zwykli ludzie z ulicy mają więcej siły niż 90% kulturystów
Chodziło oczywiście o pseudokulturystow którzy ćwiczą tylko klatę i bica.
Pseudokulturystow, dobre sobie, oj smiejej sie jak Cie czytam, przyklad, Bestia Piechowiak Mistrz wielu kategorii nie byl w stanie rozerwac nacietej koszulki.

Zeby nie bylo oftopicowo: flmodafinil czy huperzyna serrata do stosowania do pracy na wyzwolenie wiekszych checi z zaangazowaniem do pracy?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.