PS
Ale biała tabaka fajnie podbija i znosi zmęczenie w środku dnia chociaż jest to glukoza z jakimiś aromatami i nie gryzie się z ndri.
02 października 2019nCuX pisze: A co do cukru to obczaiłem to jak objebalem puszkę masy krówkowej będąc na ndri (:
Ba, w niektórych dietach zaleca się trzymanie węgli na stałym poziomie.
Jeśli dłuższy czas lecisz na ww złożonych i dołożyć np fruktoze to nie ma dramatu, ale w tym momencie powoli rozkurwiasz metabolizm.
Prędzej czy później zacznie się brain fog itd
Ja wczoraj miałem wesoło.
Już rano się obudziłem pełen energii ale trochę poddenerwowany.
Wrzucilem śniadanie i imbir.
Ten zamiast pomóc jeszcze bardziej podkurwil.
@hash_oil widziałeś coś takiego?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Benzo wrzucanie raz na miesiąc max opio (tramal) ostatnio miesiąc temu alko max 2 piwa tyg.
I teraz pytanie co dalej robić zerwać się z MPH czy co?
W życiu mi się trochę pozmieniało w sumie na lepsze ale potrzebna jest mi pamięć podręczna hehehe.
Czy to jest jakoś odwracalne czy pies pogrzebany.
PS
Przez te ostatnie 2 miesiące zdarzyło zapalić zioło w sumie wypalone max 5g towarzysko w weekendy.
Za wszelkie uwagi będę wdzięczny
03 października 2019Hash_Oil pisze: Tak. Imbir wzmacnia wydalanie potasu.
Przemyślałem to i wyszło mi, że za dużo wapnia w diecie + za dużo serca białego (tyramina) + czasem alko i się wzięło i skumulowalo.
No cóż teraz czas wrócić do soli prasowej i pomidorków.
I coś ode mnie:
Kwas foliowy w fizjologii i patologii
Cyt:
Wchodząca w skład kwasu foliowego pterydyna jako tetra-
hydrobiopteryna (BH4
) pełni funkcję kofaktora monook-
sygenazy fenyloalaninowej, tyrozynowej i tryptofanowej,
które są odpowiedzialne m.in. za syntezę w organizmie
człowieka neuroprzekaźników katecholaminowych (dopa-
miny, adrenaliny, serotoniny).
@A-CoA pewnie potwierdzi mechanizm ale doda, że dzieje się to wszystko (większość?) na obwodzie.
A ja tylko wrzuce:
https://oczymlekarze.pl/raporty/1701-de ... alzheimera
Vs
https://www.mp.pl/artykuly/43195,u-osob ... oznawczych
Choć obu artykułom daleko do w pełni profesjonalnych publikacji warto poczytać, wyciągnąć wnioski i w razie wątpliwości pogrzebać głębiej.
A najlepiej samemu poeksperymentować z - oczywiscie- bezpiecznymi dawkami.
Przy czym efekty eksperymentu będą mizerne jak się będziemy obzerac, wpieprzac tonę cukru czy popijać po kilka browarów dziennie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Ziółka powodowały u mnie głównie skutki uboczne - bacopa koszmary, miłorząb krwotoki z nosa, źródła kofeiny bezsenność, a u innych, takich jak różeniec i gotu kola nie zauważyłem żadnego wpływu na koncentrację. Coś jeszcze warto wypróbować?
Czy to, że stosuję od kilku miesięcy codziennie 1.5g l-tryprofanu i od kilku tygodni 15 ml nalewki z dziurawca może mieć wpływ na to, że po krótkim wysiłku intelektualnym już czuję się zmęczony?
Do tego zwiększasz spożycie szczególnie wapna i sodu, ale do nich dowalasz potas i magnez.
Kontakt:
Substancje pomocnicze kopolimer etylenowinylooctanu, wielowarstwowy laminat (barwiony średniej gęstości polietylen/ aluminium/ polietylenu tereftalan/ etylenowinylooctan), wysokiej gęstości film polietylenowy, lepki laminat poliizobutylenowy, film poliestrowy, brązowy atrament
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Kontakt:
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Spotkanie z Ministerstwem Sprawiedliwości: realna szansa na depenalizację?
14 stycznia 2026 r. przedstawiciele Wolnych Konopi spotkali się z najbliższymi współpracownikami Ministra Sprawiedliwości Waldemara Żurka, by porozmawiać o pilnej potrzebie depenalizacji posiadania niewielkich ilości marihuany. Spotkanie trwało aż godzinę i dwadzieścia minut – co, jak na taką rangę rozmów, jest wyjątkowo długim i jak się okazało konstruktywnym czasem. Ustalono, że kanał komunikacji z ministerstwem zostaje otwarty i będzie kontynuowany w celu dalszych prac.