Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1116 / 0
Poszukaj w wyszukiwarce wyników dla tego preparatu, tymczasem pozwól, że trochę tu posprzątam ;-)
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 525 / 55 / 0
W wyszukiwarce nie ma zbyt wiele informacji, a szkoda bo jestem ciekawy jak działa w porównaniu do innych substancji przeciwlękowych. W pewnym serwisie aukcyjnym widzę, że ludzie to kupują. Co ciekawe, doczytałem że jest to silny inhibitor MAO-A.
  • 2897 / 615 / 10
To jest w Rosji jako suplement diety, lek bez recepty, lek na receptę?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 525 / 55 / 0
Z tego co czytałem w komentarzach na innym forum lek bez recepty. Nie wiem na jakiej zasadzie ktoś może odsprzedawać w Polsce.
  • 305 / 40 / 0
Czy ktoś na chwilę obecną to bierze i mógłby się podzielić wrażeniami?

Zakupiłem sobie ostatnio ową substancję i będę testować przez miesiąc. Na chwilę obecną jestem przy piątym dniu. Według ulotki po tylu dniach lek powinien zacząć się rozkręcać i maksymalny efekt osiągnąć w czwartym tygodniu, więc zobaczymy, będę raportować ;)

Jestem w czwartym tygodniu brania i nie czuję żadnych efektów przy dawce 40mg. Tak więc nie będę zamawiać ponownie.
  • 63 / 5 / 0
Można to łączyć z neuroleptykami?
  • 157 / 20 / 1
Ktoś jeszcze testował?
  • 79 / 22 / 0
Poza GABA, fabomotizol aktywuje też receptory sigma-1 zaliczane do układu opioidowego. Receptor ten wielotorowo uczestniczy w mechanizmach regulacji lęku i stresu emocjonalnego. Eksperymenty z jednoczesnym zastosowaniem fabomotizolu i antagonistów Seigma1R pokazywały mniejszą skuteczność przeciwlękową, co czyni ten mechanizm jednym z filarów działania Afobazolu. Aktywacja Sigma1R zmniejsza lęki również pośrednio poprzez redukcję wolnych rodników tlenowych. Badania dowodzą, że stres psychologiczny wiąże się z nasiloną produkcją ROS, a zahamowanie tego procesu może złagodzić przebieg stresu. Dodatkowo aktywacja receptorów sigma przez Afobazol skutkuje też działaniem kardio- i neuroprotekcyjnym.

Inne cele molekularne fabomotizolu, które mają swój udział w redukowaniu lęków i poprawianiu samopoczucia, to NRH: reduktaza chinonowa 2 (NQO2) i monoaminooksydaza A (MAO-A). Dodatkowo zauważono w badaniach na myszach, że fabomotizol hamuje spadek BDNF w wyniku ekspozycji na stres.
https://grananerwach.pl/afobazol-fabomo ... ciwlekowy/

Robiąc sobie przerwę od Emoksypiny wskakuję na fabomotizol. Zobaczę jak sprawy będą wyglądały przy tych pierwszych 60tabsach, jeżeli wydarzy się cokolwiek co mnie w tej substancji zainteresuje na pewno kupię więcej, a i opinią się podzielę. Będę dawkował 3x10mg ed.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 510 / 110 / 0
@dawidbengurion podzielisz się info?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.