Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 21 / 4 / 0
Cześć. Biorę wenlafaksyne, rano 150mg. Mam ogromną ochotę na amfetamine, zrobię sobie krzywdę taka jednorazową przygodą?
  • 3455 / 1118 / 0
Ostrożnie z dawkowaniem, istnieje ryzyko zespołu serotoninowego.

@jogurt, takiego weterana chcesz rozbujasz Prozaczkiem? Ty to nie on. Zapomnij.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 168 / 2 / 0
Sellegilina w dawce 2,5-5 mg podjęzykowo będzie gryźć się z SNRI?

W takiej dawce powinna zachodzić tylko blokada mao B bez blokady mao A, więc chyba nie ma co się obawiać o ryzyko zespołu serotoninowego?
  • 2429 / 579 / 155
@wieczko Łączenie wszelkich inhibitorów MAO (a nawet leków podobnych do iMAO - np. linezolidu) z SSRI/SNRI jest bezwzględnie przeciwwskazane. Odradzam. Mam nieszczęście być po zespole serotoninowym i najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Trauma do końca życia.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2199 / 366 / 0
paroksetyna + bupropion wydawał mi się fajnym mixem, niezła euforia występowała po treningu, tak jakby spokojniejszy się czułem, szkoda, że buprio taki drogi.
Większa motywacja, i energia, lecz czasami bywałem lekko nadpobudliwy, często dodawałem kofeiny i synefryny jako stymulant do ćwiczeń.
Do tego pregaba 150 1-0-1 i lamotrygina 100 1-0-1

------------------

A tak z ciekawości jak wypada paro z sertrą ?
Stosował ktoś ?

Scalono. taurinnn
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2429 / 579 / 155
11 października 2019OdwiertKorzenny pisze:
A tak z ciekawości jak wypada paro z sertrą ?
Stosował ktoś ?
Nie opłaca się - dwa leki z tej samej grupy, poza tym może się skończyć zespołem serotoninowym.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2199 / 366 / 0
Że, co ?
Normalnie raczej.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2 / / 0
Mam bardzo duży problem z kołataniami serca. Czy bezpieczne będzie branie escitalopramu 20mg rano plus trittico na sen wieczorem? (Zaczynając od małych dawek do max 75mg) W skutkach ubocznych ciągle te kołatania, plus podobno trittico jest niezalecane dla osób z problemami z sercem.
Czy dołączenie do tego Ketrelu ma sens? Oraz czy kołatania na takim miksie się nie pogłębią?
  • 2429 / 579 / 155
@ctrlaltF4, bardziej martwiłabym się o ten escitalopram niż o trazodon (Trittico)... Escitalopram może wydłużać odstęp QT w EKG, co może powodować kołatanie serca i arytmię. Za to o Trittico nie musisz się zbytnio martwić, bo problemy kardiologiczne na tym leku są naprawdę rzadkie. Nasennie możesz nawet i od 25 mg zaczynać i w razie nieskuteczności zwiększać o kolejną 1/3 tabletki. A dołączanie kwetiapiny (Ketrelu) raczej mija się z celem przy tych lekach, o ile nie zalecił go lekarz (chociaż i to by mnie dziwiło przy problemach kardiologicznych, ale psychiatrzy w Polsce... no cóż...), bo również, chociaż rzadziej, może wydłużać odstęp QT, a na sam sen Trittico spokojnie powinno wystarczyć. Chyba, że zmienisz antydepresant z escitalopramu i na wieczór bardziej będzie Ci służyła kwetiapina niż trazodon.
  • 2 / / 0
19 października 2019taurinnn pisze:
@ctrlaltF4, bardziej martwiłabym się o ten escitalopram niż o trazodon (Trittico)... Escitalopram może wydłużać odstęp QT w EKG, co może powodować kołatanie serca i arytmię. Za to o Trittico nie musisz się zbytnio martwić, bo problemy kardiologiczne na tym leku są naprawdę rzadkie. Nasennie możesz nawet i od 25 mg zaczynać i w razie nieskuteczności zwiększać o kolejną 1/3 tabletki. A dołączanie kwetiapiny (Ketrelu) raczej mija się z celem przy tych lekach, o ile nie zalecił go lekarz (chociaż i to by mnie dziwiło przy problemach kardiologicznych, ale psychiatrzy w Polsce... no cóż...), bo również, chociaż rzadziej, może wydłużać odstęp QT, a na sam sen Trittico spokojnie powinno wystarczyć. Chyba, że zmienisz antydepresant z escitalopramu i na wieczór bardziej będzie Ci służyła kwetiapina niż trazodon.
Dziękuję, a co do tych leków to oczywiście są to zalecenia psychiatry, nie moje kombinacje. Wg niego powinnam zacząć brać razem całe magiczne trio i trochę mnie to przeraziło, zwlaszcza że wydawało mi się, że przy rozmowie problemy z kołataniem zostały zignorowane.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.