Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Niestety to nie to
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
No i to jest oryginalne pytanie. Może trochę nie do końca pasuje do tematu, ale odpowiem. Tak, tak wyglądają mniej więcej te trawy w których bardzo często rosną łysiczki. Postaraj się znaleźć wilgotniejsze, lekko zacienione miejsce na tej łące i może właśnie tam będą psylocyby. Nie rezygnuj również z poszukiwania podobnych łąk. Z mojego doświadczenia wynika, że grzyby psylocybinowe w polskich warunkach rosną przeważnie tam gdzie są takie gatunki roślin jak śmiałek darniowy, trzęślica modra, sit rozpierzchły/sit skupiony - ostatnie tworzą często wyschnięte suche pałeczki, szczególnie po skoszeniu łąki.
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Nie zrozumiałeś treści mojego posta, to nie jest "najazd" na ludzi początkujących ani nic w tym stylu, spokojnie. Ja doskonale rozumiem, że każdy kiedyś zaczynał i nic do takich osób nie mam, wszak sam byłem kiedyś początkującym :)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.