Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Czy wreszcie mi się poszczescilo? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 65 / 13 / 0
Jak myślicie - o taką łączkę i "jeżyki chodzi" ? Niestety wciąż za sucho i nic nie było,,,ale potencjał chyba jest ?
  • 779 / 180 / 0
@RandomCitizen

Niestety to nie to
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 684 / 154 / 1
@dzekson123

No i to jest oryginalne pytanie. Może trochę nie do końca pasuje do tematu, ale odpowiem. Tak, tak wyglądają mniej więcej te trawy w których bardzo często rosną łysiczki. Postaraj się znaleźć wilgotniejsze, lekko zacienione miejsce na tej łące i może właśnie tam będą psylocyby. Nie rezygnuj również z poszukiwania podobnych łąk. Z mojego doświadczenia wynika, że grzyby psylocybinowe w polskich warunkach rosną przeważnie tam gdzie są takie gatunki roślin jak śmiałek darniowy, trzęślica modra, sit rozpierzchły/sit skupiony - ostatnie tworzą często wyschnięte suche pałeczki, szczególnie po skoszeniu łąki.
  • 3 / 1 / 0
Witam! Dziś byłem na łące i natrafiłem na taki okaz. Czy to jest łysiczka?
  • 921 / 277 / 0
Niestety nie. Szukaj dalij. Powodzenia.
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 779 / 180 / 0
W tym roku to większy wysyp jedno postowców wstawiających zdjęcia z pytaniem czy to to niż samych grzybów, heh
  • 3 / 1 / 0
@EvilDead Szczerze mówiąc twoje stwierdzenie ma się nijak do logiki oraz tematu tego działu :). To jest chyba zrozumiałe, że w większości tutaj będą udzielały się osoby początkujące. Skoro ktoś jest już ogarnięty w temacie grzybków to będzie tylko odpowiadać i sam szanuję takie osoby, które poświęcają swój czas. Podsumowując uważam, że twój komentarz jest nieadekwatny do ogółu. Sam jako osoba początkująca wolałbym się upewnić czy to co znalazłem jest tym czego szukam :).

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 779 / 180 / 0
@lukimen99

Nie zrozumiałeś treści mojego posta, to nie jest "najazd" na ludzi początkujących ani nic w tym stylu, spokojnie. Ja doskonale rozumiem, że każdy kiedyś zaczynał i nic do takich osób nie mam, wszak sam byłem kiedyś początkującym :)
  • 16 / 3 / 0
W górach już są ale malutkie
20190921_125536.jpeg
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.