Chyba będziesz musiał zastosować siatkę i zrobić tzw. SCROG, żeby to wszystko pomieścić.
Obstawiam, że źródło światła jest za blisko i roślinka znalazła sposób, żeby nieco się od niego oddalić. Mogę się mylić więc nie bierz tego jako pewnik. Spróbuj podwyższyć lampę o 5 cm i obserwuj reakcję.
Gdyby powód był odwrotny (zbyt duża odległość do żarówki), reakcja byłaby odwrotna - czyli zaczęłaby się wyciągać.
Najlepiej jednak, gdyby ktoś obeznany w indoor się wypowiedział - być może chodzi o brak dobrej wentylacji... nie wiem. Próbowałem szukać na necie podobnych przypadków, ale nie znalazłem.
Poważnie kilkudniowa roślinka już pachnie? : ) Ja na outdoorze zapach czułem dopiero gdzieś pod koniec wegetacji. Teraz zapach mojej starszej Passion #1 x Early Skunk dosłownie zwala z nóg. Mocny cytrus i iglaki - no coś pięknego.
jezus_chytrus pisze:Ale czym to padnięcie było w końcu spowodowane? Zbyt blisko lampa?
Zazdroszczę możliwości kontrolowania "pogody" : ) Może kiedyś też zacznę uprawiać indoor, ale jakoś outdoor bardziej do mnie przemawia - ma swój klimat (plus palenie spod słońca to też inna bajka, niż spod lampy).
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI
Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.