Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1674 / 125 / 0
02 września 2019twsoul71 pisze:
17.07.18 zmarł użytkownik @apceinocnupc
Ledwo 20 lat miał, a przygoda z opioidami zaczęła się pod koniec września 2017. Co go zabiło? Bezobjawowe zapalenie płuc prawdopodobnie wywołane przez thiocodin, bo właśnie jedynie co żarł to thiocodin, a potem mak i benzo pokroju alpry i etizolamu. Głupio trochę bo nic nie miał w życiu, nawet znajomych poza internetem. I przez te miesiące niewinnego uzależnienia było widać z dnia na dzień pogoń za chemią. Za mocniejszymi wrażeniami i opioidowym/benzodiazepinowym odcięciem od rzeczywistości, pod koniec było to widać gdzie szaleńczo zaczynał okradać apteki jedna za drugą. Szkoda mi go bardzo, ale mam nadzieje że teraz jest mu lepiej niż w takim hujowym życiu jakie miał.
jakbym o sobie czytal, na szczescie thio juz nie biore a chlopaka szkoda
mozliwe ze byl z polski zachodniej, okolice czech? bo znalem jednego co ostro wpierdalal thio
  • 43 / 10 / 0
02 września 2019DexPL pisze:
Widziałem jeden przypadek bardzo zaawansowanego zapalenia płuc u pasjonata thio. Kaszel wyłączony przez gryzione tabsy i gorączki brane za skręty (tyle z tego bezobjawowego ZP). Dziewczyna przeleżała kilka dobrych tygodni na pulmunologii.
@DexPL i tutaj było tak samo. Nawet nie wiedział o tym bo ciągle tylko myślał i mówił że to jest efekt skręta od maku jak dobrze pamiętamW ogóle uważam że thio jest groźniejsze bo jednak jest szansa na te zapalenie płuc (sulfogwajakol ma jakiś wpływ przecież na płuca i układ oddechowy), tylko bardzo mało o tym kto mówi a przy ciągu bardzo łatwo to zakamuflować. Nie wiem jak umarł, podejrzewam że nie ciekawie to wyglądało, ale nie dalo sie go odratować niestety, bo pisałem z nim dzień wcześniej wieczorem, a dnia następnego już się nie odezwał, więc pewnie świadomość o chorobie przyszła kiedy już się nie dało nic zrobić.

@Alenn niestety nie.
  • 2372 / 314 / 0
ale że co ? Jaka jest korelacja zapalenia płuc i Thiocodinu ? Jak Thio może wywołać lub choćby przyczynić się do powstania zapalenia płuc ?? Ja rozumiem jakoś pośrednio....tzn. typa (jakiegoś przykładowego typa, nikt konkretny, nie ten który zmarł) tak rozgrzało, wygrzało w chuj, że rozebrał się w grudniu do t-shirta i latał po mieście no i się dorobił... I pewnie nawet nie od razu, tylko stopniowo musiałoby to trwać, ale grzał i miał w czarnej d to wszystko. Jakoś tam to OK, ale bezpośrednio ? Thio i zapalenie płuc ?? Jak ?
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 995 / 104 / 0
Nie chodzi o to, ze wywoluje zapalenie pluc, ale o wlasciwosci, ktore maskuja objawy.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 10 / 0
02 września 2019AlienForms pisze:
ale że co ? Jaka jest korelacja zapalenia płuc i Thiocodinu ? Jak Thio może wywołać lub choćby przyczynić się do powstania zapalenia płuc ?? Ja rozumiem jakoś pośrednio....tzn. typa (jakiegoś przykładowego typa, nikt konkretny, nie ten który zmarł) tak rozgrzało, wygrzało w chuj, że rozebrał się w grudniu do t-shirta i latał po mieście no i się dorobił... I pewnie nawet nie od razu, tylko stopniowo musiałoby to trwać, ale grzał i miał w czarnej d to wszystko. Jakoś tam to OK, ale bezpośrednio ? Thio i zapalenie płuc ?? Jak ?
No bo sulfogwajakol to jest dodawany dla picu do preparatu, tak żeby nikt się nie przypierodlił że czystą kodeine sprzedają xD. Sulfo podrażnia błony i produkuje więcej śluzu także w złych warunkach łatwo załapać zapalenie płuc. To tak samo z rozjebaną trzustką po thio, też jest ryzyko. Tylko jest tak że wszędzie każdy gada o rozjebaniu wątroby przez żarcie antków, doret, ale mało kto mówi o powikłaniach sulfogwajakolu, bo to jednak jest groźniejsze. Paracetamol poczujesz po prostu że przedawkowałeś, a sulfo? Możesz rozjebać żołądek, trzustkę, mieć powikłania jelitowe czy dostać zapalenia płuc. Nauczysz sie dobrze filtrować i nic nie jest groźnego, a pijąc/jedząc thiocodin możesz się narazić na powikłania których nie poczujesz od razu, lub je zrzucisz na skręta jak ta śmierć albo w ogóle się nie dowiesz bo zamaskowane.
  • 2372 / 314 / 0
aha.... no w sumie ma sens... Sulfosyf to na bank nie jest taki zupełnie neutralny dla naszego organizmu jak to się wszystkim wydaje.... Założę się, że choćby dla żołądka/dwunastnicy jest niezbyt zdrowy a może nawet bardziej niż niezbyt.... Pamiętam jak rozgryzałem w gębie na raz double-packa czyli 20 tabletek na raz, która to ilość zawsze bardziej wypełniała mi usta i wtedy zdarzało mi się, że czułem normalnie jakby poparzenie w niektórych miejscach jamy ustnej..... To cholerstwo jest żrące! I na bank niezbyt korzystne dla naszych żołądków. Szczególnie jak się wrzuca na pusty żołądek... co robi chyba większość (ja nie - mnie lepiej kopie jak zjem choćby małą kanapkę...nawet pół kanapeczki...cokolwiek). I jeszcze ilości 600mg w górę...pełna garść sulfo,pełna garść kwasu..... na pusty bebech.... Komuś tutaj, już dosyć dawno temu, pękł zresztą wrzód po Thio i o ile czegoś nie przekręcam to ta osoba też już wącha kwiatki od dołu...
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 4603 / 2207 / 1
Tylko trzeba być serio zdesperowanym grzejnikiem żeby nie udać się do lekarza z wrzodem dwunastnicy, czy rozjebaną trzustką (bo to boli)
Natomiast głównym problemem jest tutaj maskowanie skutków choroby układu oddechowego. Poważnej choroby, jaką jest zapalenie płuc. Normalnie dostałby antybiotyk, odleżał dwa tygodnie i gites. Po przechodzonym miesięcznym zapaleniu szanse na powikłania np sercowe rosną 12xkrotnie. Po 3 miesięcznym przechodzonym wartość ta oscyluje w granicach pewnika. Pytanie tylko jak bardzo, jak mocno i jak poważnie zagraża to życiu pacjenta.
Lub w przyszłości wpłynie na długość życia.
  • 2897 / 613 / 10
narkopolia-cmentarz-uzytkownikow-hyperreal-t66825.html

Powstała Narkopolia, którą wielu użytkowników chciało na łamach forum.
Od teraz tam będzie się znajdować lista zmarłych użytkowników (narkopolia na dysku zewnętrznym często jest aktualizowana z opóźnieniem).
Dyskusja będzie dalej odbywała się tutaj. I tutaj też piszcie jeśli chcecie poinformować o czyjejś śmierci.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 3901 / 561 / 0
10 sierpnia 2019pletzturra pisze:
Bolała ją ręka po złożeniu przez kilka miesięcy (ze 3-4) to brała jak przykazał, a dawki były godne początkującego ćpuna, nie dwunastolatki. Na start dostała 75+650 rano i wieczorem. Na złożoną, kurwa,rękę. Gdzie emerytom się daje 37,5. Brała to bodajże 4 lata. Dzień w dzień. Bo lekarz nie powiedział matce "ten lek jest uzależniający", jej też nigdy nie powiedział. Boleć przestało, a brała już z przyzwyczajenia. Zresztą znając (a właściwie to nie znając) jej mamę to tego pilnowała. Zawsze wydawało mi się, że jest typem zimnej suki biznes-woman. Tutaj akurat ciężko mi się wypowiedzieć bo miałyśmy widzieć się w moje ferie zimowe, a ona umarła w święta...
Żeby nie robić offtopu i nie pisać zbyt dużo (bo hieny tylko czekają żeby się do niej dojebać, jw) to napisz na pw z jakimś kontaktem. Fb, mail, telefon.

pachnie ściemą
kilka lat po zlamaniu reki brala tramal i mama tak o jej go podawala? %-D i oczywiscie nie zauwazyla, ze lek uzaleznia, zadna z nich nie przeczytala ulotki itd.

przeciez to jest tak glupie %-D
co do samego zdjęcia to nie wiem kto tam moze sie doszukac niedowagi. rączki jak serderlki,bardziej nadwaga jesli juz
  • 62 / 14 / 0
Tylko upadły narkoman jest w stanie tworzyć iluzję i usprawiedliwiać ćpanie INNEGO narkomana. Aż się nie chce wierzyć, że można być aż tak głupim, żeby wierzyć w wersje tej martwej ćpunki. Oczywiście wina lekarza, bo dostęp do informacji 24/h w internecie nie wystarczy, a ulotek do leków nie dołączają. Nie kompromituj się usprawiedliwianiem trupa bo ćpała trama na ból łokcia latami, bo się ośmieszasz i piszesz jak idiotka.
Uwaga! Użytkownik WhiteMaskTBK jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.