Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2116 / 630 / 0
Zatrzymanie wody jest nieubłagane. Nawet przy "obżeraniu się" - sami oceńcie - banan na śniadanie, na obiad robiona na szybko cukinia na wodzie z pomidorami i oregano (rzadko gotowa mieszanka warzywna), a na kolację najczęściej mały jogurt grecki z kilkoma bakaliami wrzuconymi, na przegryzki - jeśli były - jabłko lub surowa marchew, to zatrzymanie wody daje się we znaki niestety, natomiast na szczęście tak samo jak obijanie się od ścian, w pewnym momencie może nie zupełnie zanika, ale słabnie.

Teoretycznie można włączyć leki przyśpieszające eliminację wody z organizmu w przypadku takich problemów - gdy opuchlizna jest widoczna tak, że przeszkadza w funkcjonowaniu - ale należy pamiętać, że biorąc np. Furosemid szybciej wypłukujemy z siebie niektóre substancje. Zależy od osoby jak szybko, znam osobę której b. szybko wypłukano i wróciła jak po wietnamie skręcona w tzw. chińskie osiem.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 980 / 83 / 0
Mega różnica w działaniu 150 a 300
Dzis rano zarzucilem 300 i czuję się najebany w pracy XD
Raz wpadłem na ścianę idąc korytarzem, gadam głupoty z ludźmi.
Niby luz, ale czuję że za mocno jak na pracę i że może być to widoczne dla innych.
Biorąc 300 tylko że rozłożone na dwie dawki nie ma tego uczucia najebania.
Wracam do 150 rano
  • 1974 / 524 / 0
28 sierpnia 2019Jamedris pisze:
Zatrzymanie wody jest nieubłagane. (...) gdy opuchlizna jest widoczna
No właśnie, w pewnym momencie tak spuchłem, że matka pytała czy po ryju nie dostałem. :świnia:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 2116 / 630 / 0
@blokowiska666 i co, zrobiłeś z siebie przy matce fightera co to położył trzech, a czwarty wraz z piątym uciekli, a Ty za nimi w dwie strony, czy może powiedziałeś "mamo, jakie bicie się, ja i bicie się? Po prostu zeżarłem sto tabletek tjokodynu, a potem dojadłem ileśtam pregabaliny żeby leczyć swoje jedzenie tjokodynu i je ograniczać, a obijanie się od ścian to bonus" %-D %-D %-D
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1974 / 524 / 0
Zna mnie więc takie pierwsze skojarzenie opuchlizny ale "leczę się" w końcu, więc wytłumaczyłem prawilnie, iż zatrzymanie wody mi pregaba zrobiła. :tabletki: :świnia:
  • 196 / 16 / 0
27 sierpnia 2019jabolman pisze:
Prega uzależnia bardziej niż benzo? Kogoś chyba ostro pojebało. Już prawie 2lata na 300/d i nie widzę problemu z odstawieniem. Tzn. jak bym chciał (a nie chcę %-D ). Niedawno miałem tydzień praktycznie bez niej. Pojawiło się rozdrażnienie oraz nerwowość- stan jak po wypiciu zbyt mocnej kawy. Jak to można porównywać z odstawką benzo? Jak przeczytałam, że gość redukuje po 5mg tygodniowo i sra pod siebie to aż się uśmiałem.
Nie przekraczam swojej dawki i wszystko gra.
2 lata to sporawy okres, a jak u Ciebie sytuacja z innymi używkami wygląda, normalnie popijasz co jakiś czas czy tam inne rzeczy robisz czy trzymasz się twardo ?
  • 154 / 21 / 0
Biorę 225 mg Pregi od 3 dni na lęk uogólniony , ale jestem po tym jak na jakiejś fazie , szum w uszach , dezorientacja. Czy ktoś tak miał i czy przeszło po kilku dniach ?. Dodam , że po benzo nic takiego nie mam.
  • 1974 / 524 / 0
To normalne przy pregabie, pierwsze dni efektów ubocznych, czasem odbierane jako rekreacyjne.

Przejdzie po około tygodniu, jakby nie przeszło to do lekarza polecam się udać.
  • 904 / 182 / 0
Jakby ten szum w uszach okazał się dzwonieniem to również proponuję udać się do lekarza i poprosić o wyjaśnienie skąd tak wysoka dawka startowa? To się zaczyna od niskich dawek i buduje dawkę terapeutyczną z czasem a nie w 3 dni.
  • 1974 / 524 / 0
Ja też dostałem dawkę startową 225mg ale ja dobrze zareagowałem a uboki były wręcz przyjemne. :krowa:
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?