Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Teoretycznie można włączyć leki przyśpieszające eliminację wody z organizmu w przypadku takich problemów - gdy opuchlizna jest widoczna tak, że przeszkadza w funkcjonowaniu - ale należy pamiętać, że biorąc np. Furosemid szybciej wypłukujemy z siebie niektóre substancje. Zależy od osoby jak szybko, znam osobę której b. szybko wypłukano i wróciła jak po wietnamie skręcona w tzw. chińskie osiem.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Dzis rano zarzucilem 300 i czuję się najebany w pracy XD
Raz wpadłem na ścianę idąc korytarzem, gadam głupoty z ludźmi.
Niby luz, ale czuję że za mocno jak na pracę i że może być to widoczne dla innych.
Biorąc 300 tylko że rozłożone na dwie dawki nie ma tego uczucia najebania.
Wracam do 150 rano
28 sierpnia 2019Jamedris pisze: Zatrzymanie wody jest nieubłagane. (...) gdy opuchlizna jest widoczna
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
27 sierpnia 2019jabolman pisze: Prega uzależnia bardziej niż benzo? Kogoś chyba ostro pojebało. Już prawie 2lata na 300/d i nie widzę problemu z odstawieniem. Tzn. jak bym chciał (a nie chcę). Niedawno miałem tydzień praktycznie bez niej. Pojawiło się rozdrażnienie oraz nerwowość- stan jak po wypiciu zbyt mocnej kawy. Jak to można porównywać z odstawką benzo? Jak przeczytałam, że gość redukuje po 5mg tygodniowo i sra pod siebie to aż się uśmiałem.
Nie przekraczam swojej dawki i wszystko gra.
Przejdzie po około tygodniu, jakby nie przeszło to do lekarza polecam się udać.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.