Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
czy przy wyciętym woreczku żółciowym można sporadycznie (1, 2x w miesiącu) brać kokaine + raz na 2-3 miesiące zarzucić jakąś emke lub podobne na techno imprezce? Wątroba czy inne bebechy nie dostają przy tym mocno po dupie? Czy brak woreczka koliduje z powyższym, a jeśli nie to czy długo trzeba czekać po operacji? Embargo na alko podobno 2 tygodnie, ale np dźwigać na siłowni nie można 3 miesiące...
Z góry dzięki za info!
Odczekalbym tez na pewno dluuugi czas po zabiegu bo jednak przy doustnym spozyciu stymulantow jakas tam anemizacja blony sluzowej ukladu pokarmowego zachodzi co moze zaburzyc gojenie.
Wydaje mi (powtarzam -wydaje) sie jednak ze mozesz sobie cpac stimy i brak woreczka nie bedzie tutaj indukowal specjalnych problemow
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Miałem ostatnio atak kolki żółciowej pierwszy raz w życiu (nie polecam) wykryli złogi w pęcherzyku żółciowym do 10mm. Za 4 miesiące mam umówiony zabieg wycięcia laparoskopowo. Do tej pory przez ostatnie 10 lat, nadużywałem alko+śmieciowa dieta, czsami zioło.Jestem obecnie na diecie wątrobowej, mam kilka pytań:
1) Czy alko już do końca życia kategorycznie będzie zabronione, czy jednak te bezpieczne dawki mogę spożywać? (200 g piwa 5% 100 g wina 10% 25 g wódki 40%.) Nie zależy mi na tym jakoś strasznie ale warto wiedzieć.
2) Czy zioło mogę sobie z raz w tygodniu zapalić?
Pytania w sumie tyczą się czasu do zabiegu jak i po zabiegu.
Dziękuję.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.