Ludzie wysyłają pocztą setki zioła i wszystko bez problemu dochodzi. Marny wałek na marne pieniądze (bo co to dycha?).
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Chłopak jest jeszcze młody, być może trafił kogoś pierwszy raz i teraz albo ma wyrzuty sumienia (proponuje zwrot części kasy, potem całej paczki). Być może zaplanował to od razu, być może początkowo chciał rozegrać uczciwie, ale pokusa trafienia była zbyt wielka - ciężko powiedzieć. Na pewno długo się nie zastanawiał.
Być może to nie jego pierwszy raz, ale zrozumiał, że nawet najmniejsze trafienie może mu narobić problemów w związku z działalnością (która rzekomo zakończyła się przypadkiem w tym samym dniu - dosłownie tuż po przelaniu mu kasy. W sumie sprytne, bo też bym tak zrobił).
Zarzeka się, że pracuje po 10 h dziennie i te kilka stów nie jest dla niego atrakcyjne. Problem w tym, że podbił 2 x ilość, którą muszę zamówić, żeby zarobić... 75 złotych więcej.
Nie bierze trackingu (wg. ostatniej, trzeciej wersji), bo ów kosztuje 10 zł...
Tracking był jedyną kwestią, którą nie mógł przeskoczyć - bo się nie dało. Wysłanie pociętych gazet wyszłoby w poniedziałek, kiedy to bym je dostał.
Dlatego też postanowił nie uwiarygadniać się w żaden sposób - wygodnie, nie? : )
Omówiłem tą sprawę z 1 dobrym psychologiem behawiorystą i dla niego sprawa jest ewidentna (ja jeszcze wtedy się łudziłem). Potem potraktowałem sprawę matematycznie. Byłem najlepszy w klasie z kombinatoryki i rachunku prawdopodobieństwa (jarałem się tematem). A prawdopodobieństwo na tyle zbiegów okoliczności w tak krótkim czasie jest tak niskie, że odechciało mi się szacować, bo i tak wyjdzie 0. Potem sam - już na spokojnie zrobiłem analizę jego zachowania i nie wierzę, że mogłem nie zauważyć tak wyraźnych przesłanek, że to wał. Zaślepiła mnie ufność...
Wiem doskonale, że nie przyzna się do tego i będzie szedł w zaparte. Nawet jeśli rozpiszę mu wszystkie nieścisłości w jego historii na czynniki pierwsze. Jak się sprawa zakończy - poinformuję.
Aktualnie próbuje zrzucić winę na mnie - w sensie, że paczka doszła, a to ja robię wał : D Pisze o mnie per "koleś wjebany w zioło" (swoją drogą niezła hipokryzja :)).
Na pytania o przytoczenie choć 1 faktu świadczącego o tym, że mówi prawdę, oczywiście nie odpowiada. Pisze, bym wymyślił rozwiązanie, które zadowoli mnie i jego...
Opowiada coś o trudnej sytuacji, ale jednocześnie utrzymuje, że zarabia kupę szmalu. Nic się w tej jego historii nie zgadza.
Właśnie napisał m. in., że "najwyżej będę spalony na forum (oczywiście w Twoich oczach)".
Wszystkie moje wiadomości do niego były w bardzo grzecznym tonie (posiadam kopie) - on pisze, że nie będzie więcej odpowiadał na ataki, bo ma życie prywatne.
Jego ostatnia wiadomość:
----------------------------------------------------
Nie uda nam się porozumieć w takim razie.Chcialem być miły ale w życiu tak już jest, że jak chcesz zrobić coś dla kogoś zrobić to i tak będzie zle.
Rozumiem zażenowanie* i złość ale nic na to nie poradzę ja paczkę wysłałem.Dzwon na pocztę polska i tam się dowiaduj o co chodzi.Podalem Ci to co potrzeba.
Chyba nie mamy więcej o czym rozmawiać.
----------------------------------------------------
* typ nie rozumie, co znaczy zażenowanie.
Oczywiście, że napiszę do innych adminów.
20 sierpnia 2019jezus_chytrus pisze: . Gdzie ja będę zioło trzymał...
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.