Czy mj co najwyżej straci na wartości z biegiem czasu, czy może się zepsuć i być szkodliwa ? Wytwarzają sie szkodliwe substancje itd .Jaka jest szansa na pleśń jak ja trzymam w suchym ciemnym, miejscu ?
Jak to wygląda z jej datą ważności ?
Możesz napisać ile gramów kupiłeś i ile Cię to kosztowało?
Wracając do tematu, może są jakieś specjalne słoiki do lepszego przechowywania, to bym zainwestował ,nawet jakby nie były tanie :)
21 sierpnia 2019kavakawa pisze: W innym wątku pisałem , kupiłem 10g red no 2 i kosztowało mnie to 590 zlotych. Ale w każdej aptece może być inaczej.
Wracając do tematu, może są jakieś specjalne słoiki do lepszego przechowywania, to bym zainwestował ,nawet jakby nie były tanie :)
Szkło jednak zawsze jest pewne i sprawdzone przez ludzi na całym świecie.
Trzymaj tylko w ciemnym, w miarę chłodnym miejscu (piwnica nadaje się idealnie, jeśli nie ma tam grzyba). Możesz obkleić czymś słoik i schować na dno szafy w kącie.
Najlepszy słoik będzie taki z uszczelką, choć nada się najzwyklejszy po majonezie kieleckim. Rozmiar dobierz taki, by materiał wypełnił jak najwięcej miejsca, ale bez ściskania i upychania (im więcej powietrza w środku, tym szybciej będzie przebiegać utlenianie).
Często terminy ważności podawane są z tzw dupy.Pomijam że np leki , dobrze przechowywane to można używać po kilku latach po terminie. Liquidy do e-petów czy aromaty, ktoś sobie wymyślił 2 lata - badali to? Nie sądzę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.