Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 317 / 78 / 0
Jak w temacie. W jakich dziwnych miejscach bądź niecodziennych sytuacjach zdarzyło się wam noodować? Ja kiedyś nagrzałam się przed odwiedzinami u dziadków, babcia się uparła, że muszę koniecznie przetestować jakąś nową odżywkę. No i przysypiało mi się z głową nad kranem :D
  • 2429 / 584 / 155
@Jaylin Biblioteka, lekcja, wykład, pociąg, autobus, przejście graniczne, ubikacja, łąka, step, stodoła, kino, łazienka w restauracji, ławeczka w galerii handlowej, trawa pod drzewem. Tyle pamiętam, ale było tego zapewne więcej, aż się wstyd robi człowiekowi z czasem, ale tego nie cofnę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 367 / 0
Ja dzis na odprawie lotniczej na lotnisku poszlem szybko do wc walnac petydyne w kabel i szybko z bagazem na odprawe bo za 20min samolot ruszal ..:D przy kontroli mialem strasznie duzo do powiedzienia ..dziwnie sie na mnie patrzyli ..:)
  • 317 / 78 / 0
taurinnn pisze:
[mention]Jaylin[/mention] Biblioteka, lekcja, wykład, pociąg, autobus, przejście graniczne, ubikacja, łąka, step, stodoła, kino, łazienka w restauracji, ławeczka w galerii handlowej, trawa pod drzewem. Tyle pamiętam, ale było tego zapewne więcej, aż się wstyd robi człowiekowi z czasem, ale tego nie cofnę.
Ten step mnie bardzo zaciekawił :D ale że step step, taki prawdziwy amerykański? :D
  • 2429 / 584 / 155
@Jaylin Step na Ukrainie. Plus rezerwat stepowy 30 km od granicy. A, i jeszcze pod coffee shopem w Amsterdamie, zapomniałabym właśnie. W podróżach aż do momentu odwyku niestety zawsze byłam z opiatowymi kajdanami, nawet na plaży w Chorwacji przerwa na dawkę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 43 / 0
Na rowerze
  • 578 / 180 / 0
Na stojąco opierając się tyłkiem o blat w kuchni
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 648 / 69 / 0
może nie dziwne miejsce, ale sytuacja - grając w komputerówkę po noddującej [dla mnie] dawce tramadolu i 6mg bromazepamu, gram sobie, gram, i nagle nie mam siły naciskać w przyciski %-D
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 917 / 235 / 0
20 sierpnia 2019nie wiem stary pisze:
Na rowerze
I pobudka na słupie,też zaliczyłem takiego nooda.Jak grzałem w inject roomie w Oslo ,to pielęgniarka mi specjalnie rower chowała żebym nie wsiadał na niego tuż po strzale helu :zombie:
  • 415 / 55 / 0
Na Komedzie policji w moim mieście. Wyjąłem 5 tabletek DHC 60 mg, pogniotłem w papierku na stole i zażyłem. Zapytałem się policjanta czy nie ma wody bo muszę lek popić. Dostałem wodę. Na pytanie powiedziałem, że to na ból głowy. No bo w końcu to było na ból głowy. Ponieważ jestem po operacji, którą widać oraz miałem przy sobie kilka innych tabletek pewnie uznał to za normalne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.