Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 341 / 121 / 0
07 sierpnia 2019Hash_Oil pisze:
kofeina z MPH mocno ryje mikrokrążenie! Sami prosicie się o niedziałanie MPH.
Nie wiem jak z mikrokrążeniem, ale kofeina z MPH działa synergicznie i co najwyżej może podkręcić działanie MPH.
Codziennie łączę MPH z kofeiną, gdyż wtedy to działanie jest zdecydowanie lepsze, pełniejsze.
Na pewno jednak przy kuracji MPH należy unikać nadmiernych dawek kofeiny - wtedy może się nasilić pobudzenie fizyczne kosztem pozytywnych efektów psychicznych, co prowadzi np. do spadku koncentracji i ogólnego rozdrażnienia.
  • 1756 / 239 / 0
@Obrazoburca
I widzisz tu jest różnica między teoretyką a praktyką najlepiej samemu przetestować. Co i jak dziala.

Potwierdzam że zbyt dużo kofeiny daję rozdrażnienie na MPH

Sama kofeina w zbyt dużej ilości rozpierdala mikrokrążenie też.
  • 8 / / 0
Właśnie też to zauważyłem, tzn jak wypiję w robocie za dużo kaw (podwójne espresso) to wtedy dostaję speeda oraz ciężko mi ustać w jednym miejscu co na stanowisku kasjera jest dość kłopotliwe, dlatego potem bezsensownie układam towar na półkach xD
  • 14 / / 0
lata temu była kofeina tylko i wszystko było takie proste

teraz nawet metylofenidat czy selegilina nie pomaga, a kofeina ma spierdzielone działanie

i jak tu życ?
Uwaga! Użytkownik char1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 847 / 282 / 0
07 sierpnia 2019char1 pisze:
po wszystkich substancjach tego typu jak medikiniet, ndri czuje zmęczenie
Jaka dawka?
08 sierpnia 2019Obrazoburca pisze:
07 sierpnia 2019Hash_Oil pisze:
kofeina z MPH mocno ryje mikrokrążenie! Sami prosicie się o niedziałanie MPH.
Nie wiem jak z mikrokrążeniem, ale kofeina z MPH działa synergicznie i co najwyżej może podkręcić działanie MPH.
Codziennie łączę MPH z kofeiną, gdyż wtedy to działanie jest zdecydowanie lepsze, pełniejsze.
Na pewno jednak przy kuracji MPH należy unikać nadmiernych dawek kofeiny - wtedy może się nasilić pobudzenie fizyczne kosztem pozytywnych efektów psychicznych, co prowadzi np. do spadku koncentracji i ogólnego rozdrażnienia.
No właśnie, jaka dawka?
Wiem, że kofa z MPH działa synergicznie. Wtedy pobudzenie bardziej przypomina to amfetaminowe i ma się wrażenie, że się jakieś NZT jebnęło. Tylko do czasu. Odstaw kofe i zobacz jak MPH działa sam. Odstaw jedno i drugie, i zobacz jak ma się ten stan do stanu wyjściowego. Wiele zmian nie widać z perspektywy pierwszej osoby, dopóki Ci ktoś tego nie powie.
08 sierpnia 2019char1 pisze:
lata temu była kofeina tylko i wszystko było takie proste

teraz nawet metylofenidat czy selegilina nie pomaga, a kofeina ma spierdzielone działanie

i jak tu życ?
Ta nifedypina by cię postawiła na nogi. Jest agonistą adenozyny.
Jakbyś jeszcze wskoczył na miks małe dawki DXM i aviomariny, urosept albo rumianek w dużych ilościach, korzeń imbiru, kurkuma. Tylko wszystko inne na czas stosowania tego miksu odstawiasz. Lecisz na tym dwa tygodnie i wszystko Cię klepie jak niemowlaka. hehe. A nawet lepiej. Jak masz niedobór potasu / wapnia to miks nie zadziała.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 1756 / 239 / 0
Efekt NZT zaobserwowałem po MPH+piracetam to było ciekawie doświadczenie.
  • 341 / 121 / 0
08 sierpnia 2019Hash_Oil pisze:
No właśnie, jaka dawka? Wiem, że kofa z MPH działa synergicznie. Wtedy pobudzenie bardziej przypomina to amfetaminowe i ma się wrażenie, że się jakieś NZT jebnęło. Tylko do czasu. Odstaw kofe i zobacz jak MPH działa sam. Odstaw jedno i drugie, i zobacz jak ma się ten stan do stanu wyjściowego. Wiele zmian nie widać z perspektywy pierwszej osoby, dopóki Ci ktoś tego nie powie.
Dziennie łącznie ok. 20-30 mg MPH + 250-300 mg kofeiny. Testowałem różne sytuacje i MPH samodzielnie oczywiście też działa, ale cholera dalej mi czegoś ewidentnie brakowało. Koncentracja i motywacja na duży plus, ale np. kofeina dużo skuteczniej podnosi nastrój i samopoczucie, wewnętrznie uspokaja. Dopiero obie substancje łącznie sprawiają, że jestem w stanie na co dzień poczuć się naprawdę dobrze, po prostu normalnie.

Jak odstawiam i jedno i drugie, to czuję się trochę tak, jak dawno temu, gdy nie znałem jeszcze kofeiny ani tym bardziej MPH - czyli przewlekły brak motywacji, trudności w koncentracji na trudniejszych sprawach, nasilenie lęku ogólnego + fobii społecznej. Odstawienie wszelkich stymulantów cofa mnie prawie że do punktu wyjścia swojego spierdolenia. Sama kofeina pomogła mi poczynić duży progres w ogarnianiu życia, a co najważniejsze zlikwidowała ciągłe stany mocno obniżonego nastroju i wiele lęków. Gdy do kofeiny dołożyłem MPH, to jest już w ogóle super.
  • 14 / / 0
Agonista adenozyny zasadniczo wyłącza neuroprzekaźniki.

Aviomarin?

*********_**********

Zasadniczo to na motywacje pomaga mi potas, ale jednocześnie mocno obniża ciśnienie i musze się upewniać wiele razy to samo.

Urosept i rumianek stosowałem i faktycznie poprawa była, nie spektakularna, tylko że z kolei odzywało się działanie moczopędne, co w nocy wskazane nie jest.

Dobrym miksem było tez potas plus NAC (w ogóle n-acetylocyseina cofa mi deficyty poznawcze, ale jednocześnie w kazdej dawce powoduje bóle głowy (histamina?) i praktycznie brak snu tez histamina, dlatego raz na jakiś czas może być, ale do stosowania ciągłego się nie nadaje.
NAC też wygładza działanie dopaminergiczne, odsuwa głupie myśli, ADD, ale też powoduje depresyjny nastrój.

kurkumina, nie kurkuma zdecydowanie polepsza nastrój, ale pojawiaja się kłopoty z zaśnięciem wieczorem

po imbirze nachodzi mnie chcica i to jedyne co obserwuje

ciekawi mnie ten aviomarin, czym się różni od difenhydraminy?

aviomarin pomoże przez działanie antycholinergiczne?
dlaczego nifedypina, ma to jakież uzasadnienie lepiej krązy krew? wzmaga się działanie kanałów wapniowych?

Scalono, akceptuję off-topic, ale proszę przenieść się z dyskusją do odpowiedniego wątku. misspill
Uwaga! Użytkownik char1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
z czym najlepiej łaczyc metylofenidat oprócz kofeiny?
próbowaliscie z selegiliną?
  • 78 / 4 / 0
Szukam psychiatry z Wrocławia, który przepisze metylofenidat.
PRIV.
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.